fbpx
Nedjelja , 16 Juna 2024

Sarajlija obijao kase u Kiseljaku i krao gorivo iz kamiona u Fojnici

Pripadnici MUP-a SBK uhapsili su Adnana R. koji je tokom ispitivanja priznao da je počinio djela koja mu se stavljaju na teret.

Pripadnici Policijske stanice Kiseljak su uhapsili 40-godišnjeg A. R. iz Sarajeva, osumnjičenog za tešku krađu počinjenu u Fojnici i Kiseljaku. Iz PS Kiseljak je saopćeno da su uspješno rasvijetli tri krivična djela počinjena 17. aprila ove godine u mjestu Dugo Polje, općina Kiseljak, 25. aprila i 30. aprila u Fojnici.

Kako saznajemo, priveden je Adnan R. koji je 17. aprila nasilno otvorio kasu na samouslužnoj autopraonici vlasništvo firme iz Kiseljaka, odakle je ukrao određenu sumu novca. Nekoliko dana poslije, u mjestu Potkraj, općina Kiseljak je probušio rezervoar od goriva na kamionu Iveco, vlasništvo M. K. iz Kiseljaka da bi ponovo 30. aprila u Ulici Bosanska, općina Fojnica na samouslužnoj autopraoni, vlasništvo E. M. iz Fojnice nasilno otvorio tri kase, odakle je ukrao određenu sumu novca.

– Kada je u Fojnici počeo da sipa gorivo u kanister primjetili su ga građani koji su zapisali njegove registarske oznake i odmah su ga prijavili policiji, koja je odmah reagovala, rekao je izvor blizak istrazi, navodeći da je osumnjičeni tokom ispitivanja u policiji priznao izvršenje djela u potpunosti. Policija će protiv osumnjičenog podnijeti krivičnu prijavu nadležnom Tužilaštvu.

Pročitajte i ovo

Divna priča iz BiH: Mještani efendiji poklonili automobil za Bajram

Nezapamćen Bajram u Željeznom polju: Zuhdija ef. Ridžal dobio automobil na poklon kao mali znak …