fbpx
Srijeda , 1 Maja 2024
24.06.2023., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Veliki broj policijskih sluzbenika cuva mjesto okupljanja sudionika Povorke ponosa. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Predložen pritvor za Sarajliju koji je djetetu nanio povrede opasne po život

Sarajevska policija je jučer rano ujutro privela 20-godišnjeg H. A. iz Sarajeva zbog sumnje da je djetetu nanio teške i po život opasne povrede.

Hapšenje su, kako je povrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, izveli službenici PU Novi Grad. Osumnjičeni je uhapšen u Geteovoj ulici u Sarajevu, te odveden na krim-obradu, a onda u poslijepodnevnim satima subote predat Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom za  nanošenje teških tjelesnih povreda opasnih po život djetetu.

Pritvor osumnjičenom A.H. predložen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke ili prikriti dokaze.

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …