fbpx
Petak , 3 Maja 2024

Ramo Isak: “Meni je Allah dao i više nego što mi treba”

Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova, i članovi njegove porodice imaju dvije firme i 15 nekretnina u Zenici i Sarajevu. Više od polovine nekretnina kupili su u proteklih šest godina, piše Centar za istraživačko novinarstvo.

Uporedo sa napredovanjem političke karijere, Ramu Isaka, federalnog ministra unutrašnjih poslova, pratio je i imovinski napredak. Otkako se uključio u politiku 2006. godine, Isak je sa porodicom stekao najmanje 10 nekretnina i firmu. Osim toga, imaju četiri automobila i gotovinu. Sve procjenjuje na više od 18 miliona KM.

Imanje u Lukovom Polju u predgrađu Zenice, na kojem se danas nalaze tri kuće, naslijedio je od oca 2008. godine, kada je bio zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i delegat u Domu naroda Federalnog parlamenta. U jednoj od tih kuća je i sjedište Agencije za fizičku i tehničku zaštitu ljudi i imovine „Condor“ njegove supruge Amele.

Po okončanju skupštinskog mandata 2010, Isak je uz nasljedstvo prijavio da on i njegova supruga imaju zemljište u Bugojnu, stan, poslovni prostor, automobile BMW i Toyota, te gotovinu, sve vrijedno 1,3 miliona KM.

Dvanaest godina kasnije, prijavljena imovina porodice Isak veća je za 17 miliona KM. Naslijeđeno imanje sa kućama je i ovaj put procijenjena na 600.000 KM, a zemljište na 30.000 KM. Isak je prijavio da njegova supruga ima: kuću, stan, dva poslovna prostora i garaže, magacin i zemljište, ukupne vrijednosti 4,45 miliona KM, te dvije firme koje je procijenio na 10,5 miliona KM. Također, naveo je da njegovi sinovi imaju tri kuće i stan, vrijedne 1,38 miliona KM.

„Meni je Allah dao i više nego što mi treba. I hvala mu na tome“, rekao je Isak u ranijem intervjuu. Prilikom ponovnog poziva odbio je govoriti za Centar za istraživačko novinarstvo (CIN).

Pročitajte i ovo

Bravo djeco: Mladi pokazali kako se brine o ljepotama naše BiH

Da svijet ostaje na mladima pokazala su nam djeca iz Žepča. FOTO: Facebook Naime, sa …