fbpx
Utorak , 27 Februara 2024

Budi poslušna i služi svom mužu, karijera ti ne treba: Evo kako jedna majka odgaja kćerku

Iako je na svijetu sve više feministica, ipak postoje i oni koji se hvale da su sušta suprotnost tom pojmu. Jedna od njih je i  Australka Jasmine Dinis koja sebe opisuje kao “tradicionalnu suprugu koja kćerku odgaja da služi svojoj porodici i ovisi o svom budućem mužu”.

– Želim da bude kao ja, umjesto da stekne univerzitetsko obrazovanje ili vlastitu karijeru, rekla je u jednom od videa koje je podijelila na TikToku.

– Učim svoju kćerku da je sasvim prihvatljivo ovisiti o muškarcu te da će joj služenje mužu i rađanje djece biti najveća radost, dodala je.

 

 

 

Jasmine ima gotovo 150 hiljada pratitelja na TikToku i Instagramu, gdje objavljuje isječke iz svog života, te promoviše “tradicionalno majčinstvo i brak”.

Mnogi je osuđuju zbog načina na koji odgaja svoju kćerku. Smatraju da svako, bio žena ili muškarac, mora naučiti ne ovisiti ni o kome drugome osim o sebi.

– Nadam se samo da ćeš joj biti podrška ako odabere karijeru, a ne ono što si joj ti namijenila, poručila je jedna osoba.

Pročitajte i ovo

Ambasada Japana nastavlja podršku razvoju Fojnice: Odlična saradnja sa Zavodom “Bakovići”, Domom zdravlja i Opštinom Fojnica

Danas je održan prijem kod ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini, koji je bio prilika …