fbpx
Nedjelja , 10 Decembra 2023

Mirnesa osuđena zbog krađe više od milion eura: Evo koliku je kaznu dobila

Mirnesa S. koja je porijeklom iz Busovače, mora u zatvor na tri godine, odlučeno je presudom koja je u rekordnom roku donesena pred Zemaljskim sudom u Stuttgartu.

Krađa 1,2 miliona eura Mirnese S. dospjela je na naslovnice širom Njemačke i svijeta.

Kako pišu njemački mediji, 42-godišnjakinja je sada osuđena na tri godine zatvora, a kazna je mogla biti znatno veća, i do deset godina zatvora.

S obzirom na to da je na sudu priznala djelo i dala detaljno priznanje, kazna je niža. Tužitelji i obrana će se suzdržati od žalbe, presuda je pravosnažna, navode njemački mediji.

Zadovoljni smo ovom presudom. Da se nije predala, da nije dala nikakve informacije, da nije priznala, zločin dobila bi kaznu od pet-šest godina. Što se toga tiče, sve je učinila kako treba i sud je to također cijenio – rekao je za njemačke medije Mirnesin advokat Markus Okolisan.
Mirnesa S. je 14. oktobra prošle godine iz zaštitarske kompanije u kojoj je radila ukrala 1,25 miliona eura u gotovini.

Ona je potom, kako su pisali mediji, pobjegla u inostranstvo, a u januaru se, međutim, predala njemačkim vlastima i uhapšena je na aerodromu Stuttgart, piše RTL.

Nažalost, ja sam to učinila – priznala je Mirnesa na sudu i dodala:
“Čim sam sjela u automobil, požalila sam zbog tog čina”.

Osuđena je, kako se navodi, krađu izvela zajedno s dvojicom muškaraca. Jedan od njih dvojice već je uhapšen, a za 29-godišnjim Robertom S. i dalje se traga.

Pročitajte i ovo

Teleperformance Dan otvorenih vrata u Fojnici

Sprichst du Deutsch? Njemačka kompanija traži “pojačanje“, raditi možete iz svih dijelova BiH Teleperformance, njemačka …