fbpx
Ponedjeljak , 26 Jula 2021
Reumal

Umro muškarac koji je imao 38 žena, 89 djece i 36 unučadi

U indijskoj državi Mizoram umro je 76-godišnjak za kojeg se vjeruje da je glava najbrojnije svjetske porodice.

Ziona Chana, glava vjerske sekte koja je prakticirala poligamiju, umro je u nedjelju, a iza sebe je ostavio 38 supruga, 89 djece i 36 unuka.

Vijest je potvrdio glavni ministar Mizorama, Zoramthanga, koji je na Twitteru izrazio saučešće. Chana je navodno patio od dijabetesa i hipertenzije.

Ljekari su za novinsku agenciju PTI rekli da se njegovo stanje pogoršalo kod kuće u njegovom selu Baktawng Tlangnuam. U nedjelju navečer prevezen je u bolnicu, gdje je po dolasku proglašen mrtvim.

Teško je reći je li Chana zaista bio glava najveće svjetske porodice budući da postoje i drugi koji polažu pravo na tu titulu, piše BBC.

Također je teško procijeniti tačnu veličinu njegove porodice. Najmanje jedan izvještaj tvrdi da je imao 39 supruga, 94 djece, 33 unuka i jednog praunuka, što čini 181 osobu.

Iako su ga u raznim lokalnim vijestima nazivali “svjetskim rekordom” tako velike porodice, nejasno je o kojem se globalnom rekordu radi. Ali, svjetski rekord ili ne, Chana i njegova porodica su vrsta lokalne senzacije koja privlači turiste u svoje selo na sjeveroistoku Indije.

Pročitajte i ovo

Opljačkana kladionica u Kiseljaku

Dana 24.07.2021.godine oko 21,00 sati u PS Kiseljak je  prijavljeno da je izvršeno razbojništvo nad …