fbpx
Subota , 2 Decembra 2023

Ragib Pugonja iz Kaćuna jedan od najboljih studenata Medicinskog fakulteta

Ragib Pugonja živi u Kaćunima nadomak Busovače, a trenutno je student šeste godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Osnovnu školu pohađao je u Kaćunima, dok je srednje obrazovanje nastavio u Srednjoj medicinskoj školi “Zijah Dizdarević” Fojnica.

Ragib je peterostruki dobitnik priznanja “Povelja dekana”. Tačnije dobitnik je priznanja na prvoj, drugoj, trećoj, četvrtoj i petoj godini Medicinskog fakulteta u Zenici. On trenutno pohađa šestu godinu fakulteta, a njegov uspjeh je na itekako zavidnom nivou. Također, dodajemo da je ovaj mladi, a vrlo uspješni momak i student, demonstrator na anatomiji već pet godina uzastopno..

   

Kako saznajemo, student je u decembru 2021. godine nagrađen kao najbolji student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici od strane premijera Federacije BiH. Ragib će uskoro odbraniti svoj diplomski rad, te steći zvanje doktora. Kako je potvrdio, ne planira otići van Bosne i Hercegovine, nego želi ostati u svojoj domovini i svoju karijeru graditi ovdje. Njegova želja je da nastavi svoje školovanje i usavršavanje te postane neurohirurg.

Ragibu želimo puno sreće u daljnjem obrazovanju, već do sada je učino svoju Busovaču i Kaćune ponosnima.

Binfo.ba

Pročitajte i ovo

Jak vjetar oborio novogodišnju jelku u centru Fojnice

Jak i olujni vjetar večeras puše širom Bosne i Hercegovine, a u Fojnici je već …