fbpx
Srijeda , 17 Jula 2024

“Robot” kupio zemljište od 13 hiljada kvadrata u Vitezu

Nakon što je prije nekoliko dana postala vlasnik većinskog paketa dionica Banje Kiseljak-Hotel Dalmacija, kompanija Robot nastavlja investiranje u Srednjoj Bosni, kupili su zemljište u Vitezu.

Vlasnici Robota, Saima Hodžić i njen brat Selver Oruč, Kiseljačani su čije poduzeće uspješno posluje trideset godina, a nedavno su postali vlasnici većinskog paketa dionica Banja Kiseljak-Hotel Dalmacija. U Lašvanskoj dolini imaju otvoren objekat u Novom Travniku, a očekuje se otvorenje i u Busovači.

Prema informacijama s kojima raspolaže viteski.ba Robot je kupio zemljište i u Poslovnom centru u Vitezu površine oko 13.000 metara kvadratnih.

Novinari ovog portala pokušali su prošle sedmice kontaktirati ovu grupaciju kako bi saznali šta planiraju graditi u Vitezu no do objave ovoga teksta nisu dobili odgovore te ostaje nagađati kako će vjerovatno i u Vitezu nastaviti poslovanje na dosadašnjim principima.

Inače, Kompanija Robot je osnovana u Bosni i Hercegovini 1995. godine a osnovna djelatnost kompanije je veleprodaja i maloprodaja tehničkim robama, robom široke potrošnje i prehrambenim proizvodima, maloprodajni lanci – shopping centri, kao i obavljanje uslužnih djelatnosti, stoji na njihovoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo

Zagađenje fojničke rijeke Šćone: Izlijevanje nepoznate bijele materije

Rijeka Šćona, jedna od glavnih vodotoka u Fojnici, ponovo je postala žrtva zagađenja. Iz kanalizacionog …