fbpx
Subota , 13 Aprila 2024

Horor u Sarajevu: 9-godišnjaka napala majka dječaka s kojim ide u razred. Zadobio teške povrede?

Horor u Sarajevu: 9-godišnjaka napala majka dječaka s kojim ide u razred. Zadobio teške povrede?
Foto: Facebook / Sve se navodno dogodilo u OŠ Saburina

Sarajevo je danas potresla jeziva informacija – navodno je 9-godišnji dječak brutalno napadnut u jednoj sarajevskoj školi, a napadač je majka njegovog druga iz razreda.

Povod je navodno to što je napadnuti dječak na izletu odgurnuo njenog sina.

Informaciju o slučaju je na društvenim mrežama objavio dajžda napadnutog dječaka – Asmir Bojić, koji je napisao da je slučaj, koji se dogodio 27. aprila, prijavljen policiji. Portal Radiosarajevo.ba u više je navrata kontaktirao Mersihu Novalić, glasnovornicu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koja nam je kazala da ona “u ovom trenutku nema informacija o ovom slučaju”. Iz škole se također još uvijek nisu oglasili o ovome.

Objavu Asmira Bojića prenosimo u cijelosti, ali upozoravamo na uznemirujući sadržaj:

“Užas u našoj Bosni i Hercegovini.

Ali, više je i gore od užasa…

Da se zapitaš, kako jedan roditelj, može dopustiti sebi ovo?!

Na slikama se nalazi moj sestrić D.R. Njemu je devet godina. Ne(majka) drugog dječaka iz razreda mog sestrića je u hodniku osnovne škole fizički nasrnula i pretukla D. R.

U četvrtak, 27. aprila 2023., u hodniku OŠ “Saburina” u Sarajevu pretučen je D.R., učenik četvrtog razreda, od roditelja (majka) učenika iz njegovog odjeljenja. Nakon završetka nastave, D.R. je krenuo kući, ali ga je u hodniku škole dočekala majka dječaka iz njegovog odjeljenja, gurnuvši ga da se vrati u hodnik. Gurnula ga je niz nekoliko stepenica, te kada se pokušao ispraviti tako jako ga je ošamarila da je pao na pod. Krenula mu je krv na nos.

Nakon toga uhvatila je dječaka jako za kosu, te nastavila udarcima o zid i pod. Fizičko zlostavljanje djeteta joj nije bilo dovoljno. Govorila mu je kako je njen sin pametniji, a svom sinu savjetovala da svaki dan D.R. govori da je glup i ružan. Kada je rekla da treba ljubiti patike njenom sinu, D. R. je pokušao to odbiti, ali ona ga je natjerala i na to poniženje.

Prijetila mu je da ne smije nikom reći o ovome i da će ubiti i njega i njegovu porodicu. Svoje nasilje završila je govoreći da se ne boji njegovih roditelja. Tom događaju prisustvovalo je dvoje djece iz odjeljenja, od kojih je jedno pobjeglo nakon što je D.R. ošamaren. Drugo dijete je u strahu posmatralo događaj i nije smjelo reagirati zbog prijetnji “da se ništa nije dogodilo”. Nakon što je s svojim sinom napustila školu D.R. se vratio u učionicu.

Učiteljica je ugledala pretučenog, uplakanog, i krvavog dječaka i pitala šta se desilo. Zbog prethodnih prijetnji, od straha nije smio reći, ali na insistiranje učiteljice ispričao joj je šta se desilo. D.R. majka je odmah pozvana u školu. Kada je ugledala svog sina u tom stanju, zbog jake uznemirenosti direktorica joj je donijela tabletu za smirenje. Zatim je majka kontaktirala policiju i hitnu pomoć.

Policija je napravila policijski izvještaj, a dijete, nakon što ga je pregledao ljekar hitne pomoći, odmah je odvezeno na KUM. Nakon pregleda više doktora dječaku je neuropsihijatar te večeri propisao tablete za smirenje, te uputio na dalji rad s psihologom. Sutradan zbog vrtoglavice odlaze pedijatru, a on ga šalje na snimanje vratne kičme. Ortoped utvrđuje da dječak ima povredu vratnih mišića, podlijevanje krvi u predjelu leđa, te kazuje da Schanzov okovratnik treba nositi pet dana.

Tog dana, kada su došli kući, D.R. je po preporuci doktora trebao da odmara, te pokušava zaspati. Ubrzo se budi uznemiren, jer je sanjao majku tog dječaka kako dolazi da pobije njega i njegovu porodicu. Ustao je i provjeravao da li su sva vrata na kuću zaključana. Nekoliko dana poslije D. R. se trzao i branio u snu.

Vjerovatno vas zanima šta je razlog da se neko odluči da fizički nasrne i povrijedi dijete od devet godina, ukoliko za takvo nešto i može postojati razlog, jer je sami čin nehuman i neshvatljiv. I da se nešto dogodilo između djece, postoje prihvatljivi načini na koji se problemi trebaju rješavati. I mi smo bili zatečeni i pitali se zašto.

Navodno je ne(majka) pisala tog jutra učiteljici i direktorici, gdje se žalila kako je D.R. odgurnuo njenog sina u SRC Ajdinovići. Želim da napomenem da su djeca na izletu bila pod nadzorom učiteljice i da niko učiteljici nije prijavio navodni događaj. Tog dana nije bilo elemenata vršnjačkog nasilja, nije bilo poderanih dijelova odjeće, nije bilo šamaranja, nije bilo krvi, nije bilo čupanja za kosu, psovki, maltretiranja, prijetnji i udaranja glavom od pod. (Ne)majka D. kolege je bila spremna na sve to. Odlučila je da uzme pravdu u svoje ruke i krvnički nasrne na dijete ČETVRTOG razreda osnovne škole.

Osim fizičke boli, nanesena je duševna bol djetetu, njegovim roditeljima i cijeloj porodici. Svi proživljavaju nezapamćen stres, bol, tugu i traumu.

Ovim putem molim javnost, policiju i sve nadležne organe da urade sve da se ova osoba adekvatno kazni. Zamolio bih svakoga ko ovo čita da PODIJELI OVAJ TEKST, kako bi do nadležnih došla vijest, kako bi se ovom zlu stalo u kraj.

O dogođaju nismo govorili ranije, jer je porodica bila zauzeta brigom o dječijem fizičkom i psihičkom zdravlju, te prikupljanju medicinske dokumentacije, kako bi policija mogla da definiše na koji način će se okarakterisati ovo djelo. Ja se nadam da će se moj sestrić oporaviti uz pomoć doktora, porodice i bližnjih. Nadam se da ovaj događaj u njemu neće posaditi sjeme zla.

Bojić Asmir (dječakov daidža).”

Radiosarajevo.ba

Pročitajte i ovo

Sinovi Rame Isaka Arnel i Aldin učestvovali u tučnjavi, mladiću nanijeli teške tjelesne povrede

Sinovi federalnog ministra policije Rame Isaka, Arnel i Aldin, učestvovali su u tučnjavi koja se …