fbpx
Petak , 1 Decembra 2023

VELIKO NARODNO VESELJE U BUKU KOD OLOVA: DOLAZE HILJADE LJUBITELJA BORBI BIKOVA IZ CIJELE BIH, OKRŠAJ ZA TITULU ŠAMPIONA

U Bosni i Hercegovini održavaju se desetine korida, a uz neprikosnovenu Čevljansku koridu posljednjih godina među najpopularnije spada i ona koja se održava na izletištu Buk kod Olova.

Alfa i omega ove koride je Habib Bjelić Habibić, koji u svom vlasništvu ima nekoliko bikova šampiona i koji spada u red najboljih domaćina u Olovu i njegovoj okolini.

Habib Bjelić Habibić poznato je lice među ljubiteljima korida u našoj zemlji i važi za jednog od najboljih uzgajivača bikova u našoj zemlji, o čemu najbolje svjedoče i pobjede njegovog Medonje na Čevljanovićima.

  • Naša korida je kao Nescafe tri u jedan. Uz vrhunsku koridu posjetioci mogu uživati u teferiču i vašaru. Svako će za sebe naći nešto. Borbe bikova su glavni razlog što će hiljade posjetilaca iz svih krajeva BiH u utorak, 2. maja doći u Olovo. Ove godine naši gosti će uživati u 19 borbi bikova. Šlag na kraju će biti okršaj za titulu šampiona lake kategorije. Šampion BiH je Vihor, čiji je vlasnik Ante Josipović, a njegov izazivač je Putalj Semira Kasumovića. Druga udarna borba je našeg legendarnog Medonje koji je bio višestruki prvak u srednjoj kategoriji i petero struku pobjednik Čevljanske koride. Medonja dočekuje neporaženog bika Originalca, čiji je vlasnik Osman Selman iz Sanice. Ulaz na koridu je 10 KM. Pripremili smo i bogat muzički program i mnogo iznenađenja – kaže Habib Bjelić Habibić.

Na koridu u Buk kod Olova stiže i Bizon Edmira Tukića, Struja Asima Zukića, Rile Muhameda Mušije, Tarzo Salke Alimanovića, Jelenko Adisa Sejdića, Rambo Ese Alajmovića…

Pročitajte i ovo

Mladi stočar Muharem: Ovo što imam u štali ne bih dao ni za vreću para

Muharem Muharemović je stočar koji voli svoju štalu i goveda, a planira se u budućnosti …