fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

BRUKA I SRAMOTA: Za manje od 40KM pustio tri osobe u BiH, dvije morale odmah u izolaciju

Policijski službenik Granične policije uhapšen je jutros na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko jer je za određenu sumu novca omogućio nezakonit ulazak u BiH za tri osobe koje su dolazile s područja s kojeg je zabranjen ulazak u zemlju zbog koronovirusa.

Ovoga graničara uhapsili su policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, u koordiniranoj akciji s policijskim službenicima policije Brčko distrikta, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, kao i u saradnji s Koordinacijskim tijelom za zaštitu i spašavanje, kojim predsjedava ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, a pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH i prema naredbama Suda BiH, 17. marta 2020. godine.

Kako nam je potvrđeno iz Granične policije, on je pustio u BiH dvije osobe iz Hrvatske i jednu iz Njemačke. No, zbog pandemije koronavirusa, obje osobe iz Hrvatske morale su biti upućene u hitnu izolaciju, dok je osobi iz Njemačke, koja ima pasoš i Švicarske morao dati rješenje o odbijanu ulaska u u BiH.

Ovo je bruka za Graničnu policiju pogotovo što je riječ o novonastaloj situaciji s koronavirusom – rečeno nam je iz Granične policije.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …