fbpx
Petak , 31 Marta 2023

Od 1097 magistara, njih 510 nije podiglo diplome jer ih Medicinski fakultet nikad nije odštampao

Prof. dr. Sebiju Izetbegović, direktoricu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, proteklih mjeseci su javno prozivali da pokaže svoju diplomu magistra. Stvar je kulminirala odlukom Senata Univerziteta u Sarajevu da joj se poništi zvanje magistra medicinskih nauka.

Izetbegović je danas objavila podatak koji je, kako navodi, dobila od Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu po osnovu Zakona o slobodi pristupa informacijama.

– Od 1097 magistara, njih 510 nije podiglo diplomu jer je Fakultet nije odštampao, niti ih pozvao da je preuzmu. Umjesto toga, Fakultet je izdao uvjerenje o položenom magistarskom ispitu koje je magistrima bilo dovoljno i važilo je kao diploma – navela je Izetbegović.

Ona je objavila i Uvjerenje koje je njoj izdao Medicinski fakultet u kojem piše:

– Izetbegović Sebija, doktor medicine, položila je sve ispite i ispunila sve ostale obaveze na postdiplomskom studiju iz osnovi medicinskog istraživanja – eksperimentalna medicina Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Uvjerenje se izdaje u svrhu prijave na konkurse.

Uvjerenje je potpisao tadašnji dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Nedžad Mulabegović.

 

Faktor

Pročitajte i ovo

Izuzetno romantično: Turčin na originalan način čestitao rođendan supruzi Emini

Državljanin Turske porukom na reklamnom dipleju trgovačkog centra Sarajevo City Centra čestitao rođendan supruzi Emini. Naime, …