fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Jedan državljanin BiH pod ruševinama, spasioci tragaju za njim

Državljanin Bosne i Hercegovine inicijala A. P. nalazi se pod ruševinama u turskom gradu Malatya, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Informaciju za naš portal potvrdio je generalni Kontul BiH u Republici Turskoj, Siniša Mihailović.

“Javili su mi se iz kompanije GOPA Worldwide Consultants i obavijestili me da se A. P. državljanin Bosne i Hercegovine nalazi ispod ruševina. Za sada nemamo više informacija o njegovom stanju. U ovom trenutku nemam ni infoirmaciju iz kojeg je grada državljanin Bosne i Hercegovine”, dodao je Siniša Mihailović, generalni konzul BiH u Republici Turskoj za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u Turskoj i Siriji, gdje se zemljotres također snažno osjetio, poginulo je više od hiljadu osoba, a bojazan je da će nakon novog potresa broj umrlih povećati te da će se spasiteljima dodatno otežati posao spašavanja unesrećenih.

Zemljotres koji je rano jutros pogodio južne regije Republike Turske odnio je najmanje 1.245 života, dok je 6.325 osoba povrijeđeno.

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …