fbpx
Petak , 19 Jula 2024

Vratite zimske jakne: Bit će snijega, temperature ponovo ispod nule

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na istoku Bosne pada slab snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan-sedlo -4; Sokolac -3; Sanski Most -2; Bihać -1; Sarajevo-Bjelave, Tuzla 0; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Gradačac, Prijedor, Zenica 1; Zvornik 2; Grude 4; Trebinje 7; Mostar 8; Neum 10 stepeni; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952 hPa, za 9 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Dio prijepodneva ponegdje na istoku Bosne može provijavati slab snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 1 do 7, na jugu od 9 do 14 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Dnevna temperatura oko 4 °C.

BIOMETEOROLOŠKE PRILIKE su relativno nepovoljne. U Bosni, nakon tmurnog i hladnog jutra, uz postepenu stabilizaciju i blago zatopljenje sa odmicanjem dana, opšta slika će se djelimično popraviti. Hronični bolesnici i meteoropate trebaju biti oprezniji, posvetiti pažnju odijevanju i reducirati aktivnosti, obzirom da će posvuda biti osjetno niže temperature zraka. U Hercegovini malo toplije i ugodnije, pri tome uz povremeno jaču buru koja će praviti probleme osjetljivim osobama.0

Objavljena je prognoza za nedjelju i prve dane naredne sedmice:

nedjelju 7. 3.2021., sunčano. Postepeno naoblačenje u večernjim satima. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 6 do 10, na jugu do 14 °C.

ponedjeljak 8. 3.2021., u većem dijelu naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i ponegdje na jugozapadu Bosne sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od -2 do 2, na jugu od 4 do 7, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 14 °C.

utorak 9. 3.2021., oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili snijegom. U Hercegovini i sjevernim područjima Bosne sa kišom. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Pročitajte i ovo

Sukob Hamdije Ramulja, supruge i Alije Bukvića: Optužbe za krađu i intervencija policije u selu Božići

U proteklim danima, društvene mreže potresao je sukob poznatog YouTubera Hamdije Ramulja i njegove supruge …