fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Huseinbašić razmatra da Nijemce zamijeni Zmajevima, objasnio je i tetovažu na bosanskom

Odavno jedan nogometaš bosanskohercegovačkog porijekla nije u “ligama petice” privukao pažnju kao Denis Huseinbašić, a talentovani igrač Koelna još uvijek je otvoren da zamijeni dres reprezentacije.

Huseinbašić je došao iz četvrtog ranga u Koeln i odmah je počeo igrati u Bundesligi. “Zadužio” je dres s brojem osam i postigao dva gola već u prvim nastupima u elitnom rangu njemačkog nogometa.

Izvrsni nastupi donijeli su mu poziv u U-21 reprezentaciju Njemačke, a debi je bio fantastičan jer je pogodio protiv Italije i izabran za najboljeg igrača utakmice.

Ipak, kako još nije upisao debi u seniorskoj reprezentaciji Njemačke, tako postoji šansa da još uvijek zaigra za Bosnu i Hercegovinu. O tome je govorio u intervjuu za njemački Express i tu je otkrio da je obavio razgovore sa Zvjezdanom Misimovićem te da je otvoren za promjenu nacionalnog dresa.

“Razgovarali smo. Da li ću igrati za Bosnu, ostaje da se vidi. BiH je domovina mojih roditelja, tamo sam išao svake godine kao dijete. Ja sam pola Nijemac, pola Bosanac. Govorim bosanski, odrastao sam u toj kulturi. Dakle, ta zemlja mi je mnogo važna. Promjena reprezentacije je još uvijek moguća u ovom trenutku. Radi se i o sportskoj perspektivi, pa ću o tome odlučiti smireno”, rekao je Huseinbašić.

Mladi nogometaš na ruci ima istetoviranu poruku “Samo dalje”, a Nijemce je zanimalo šta to znači na bosanskom i šta tačno predstavlja.”Tačno. Na bosanskom se kaže ‘Samo dalje’. To je bosanski jezik i kaže da se treba nastaviti uprkos svemu, o čemu su me roditelji naučili. Pogotovo kad stvari ne idu dobro. Zato su mi bitne ove riječi, pa otuda i tetovaža”, objasnio je talentovani nogometaš koji igra na poziciji ofanzivnog veznog nogometaša.

Mladi nogometaš objasnio je da je ta poruka u tetovaži na ruci zapravo moto za drugu polusezonu, odnosno da želi ne samo potvrditi dosadašnje performanse, nego ih poboljšati.

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …