fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Fojnica dobila novi redizajnirani turistički znak na ulazu u Fojnicu

Četvrtog augusta prošle godine smo objavili da je Fojnica dobila novu turističku atrakciju na ulazu u grad, a to je bio natpis “FOJNICA” sa stilizovanim slovom “O” u obliku srca.

U posljednjih desetak dana, znak je bio demontiran te su se na društvenim mrežama pojavile različite dezinformacije pa čak i brojni nedolični komentari.

Kontaktirali smo načelnika opštine Fojnica, Sabahudina Klisuru, koji nam je dao potpunu i provjerenu informaciju.

”Na radost svih naših sugrađana, ali i naših gostiju, mi smo prošle godine pristupili izradi ovog natpisa i prvobitno ideja je bila da se napravi replika kao ispred SCC- u Sarajevu, da bi se iza tih slova vidjela panorama, a prije svega naš gigant Lječilište “Reumal”. Međutim, vrlo brzo se pokazalo da smo morali raditi doradu iz razloga što su neodgovorni pojedinci čupali rasvjetu i penjali se po slovima pri čemu je došlo do oštećenja. Odmah smo pristupili doradi i već su počele pristizati prve pozitivne reakcije naših sugrađana koji su kazali da je sada puno ljepše i sveukupno kompletnije. Na ovaj način smo htjeli Fojnici ponuditi novu turističku atrakciju koja će privuči pažnju naših sugrađana, ali i naših gostiju koji će svoj boravak u Fojnici moći fotografijom ovjekovječiti i na ovome mjestu” – kazao je načelnik Klisura.

Znak je izradila fojnička firma “Mettro” vlasnika Predraga Trogrančića velikog virtuoza svoga zanata, a iluminaciju znaka radi busovačka firma “Gewis” d.o.o!

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …