fbpx
Petak , 19 Aprila 2024
created by Polish

Veliko srce fojničkog “Reumala”: Pročitajte kako je “Reumal” pomogao teško bolesnom Zaimu Golomanu

Udruženje građana “Zajedno za naš grad” Mostar je objavili emotivan status na Facebooku u kojem su pisali o svom sugrađaninu Zaimu Golomanu.

Naime, Zaim je oženjen i otac dvoje djece koji nije zaposlen, a na sve to, ima i velikih problema sa zdravljem.

Naim je imao 7 operacija kičme i bilo mu je neophodno banjsko liječenje.

Ovo Udruženje je pokrenulo akciju da se Zaimu pokriju troškovi banjskog liječenja, a sa oduševljenjem su pisali o gestu fojničkog “Reumala” i izvršnog direktora Alije Mukače.

Na molbu upućenu “Reumalu” da se napravi neki vid popusta za Zaima, “Reumal” i direktor Mukača su kazali da će Zaim polovinu svog boravka boraviti o svom trošku što je izazvalo oduševljenje kod pomenutog Udruženja.

Pročitajte kompletan njihov status:

“Dan završavamo lijepim vijestima

Akciju za Zaima Golomana privodimo kraju.
Naime oni koji prate naš rad znaju da je pokrenut apel za Zaima sa suprugom i dvoje djece . Nisu zaposleni a Zaim je izvršio 7 operacija kičme i prije dva mjeseca imao je napad koji ga je ukočio tako da su se našli u bezizlaznoj situaciji.
Sada je već popustilo i danas smo ga prebacili na banjsko liječenje u Reumal Fojnica na 10 dana tačnije do 19.01.gdje će imati podršku doktora i sutra mu se već određuju od strane specijalista tretmani koje će imati u toku boravka.

🔸️ Želimo istaknuti da smo kontaktirali direktora Reumala gospodina Aliju Mukaća da pokušamo zamoliti da za Zaima naprave neki popust.
Ostali smo iznenađeni jer su na naš zahtjev odgovorili da će Zaim 5 dana o njihovom trošku boraviti a 5 dana da platimo ❤️
Uz to direktor nas je zamolio da se obavezno javimo pri dolasku radi dogovora o saradnji za olakšice bolesnima koje bi u toku godine slali u Reumal ❤️
Naravno sve je dogovoreno između direktora i našeg predsjednika udruženja jer ovakav iskren nastup i želju da nam se pomogne pri brizi o bolesnima rijetko kad se dešava.
Kada sve potpišemo informirat ćemo građane Mostara o pojedinostima u korist naših sugrađana Mostara i šire.

🔸️ Jedno Veliko Hvala direktoru gosp. Aliji Mukaći i kompletnom preljubaznom osoblju Lječilište Reumal Fojnica ❤️
Šta reći osim da nam je zaista drago da svaki dan uspijevamo da upoznamo ljude koji žele pomoći drugima.
Smatramo se mnogo sretniji iz dana u dan.

🔸️ Za kraj da navedeno da već sutra ide izvještaj o završetku akcije za Zaima Golomana i njegovu porodicu. Odlazak u Reumal nije sve što smo uradili zajedno sa Vama. Dan je kratak za nas , tako da sutra već nastavljamo .

U.G. Zajedno za naš grad & Reumal Fojnica ❤️
Zajedno se može mnogo 🫂“

 

Pročitajte i ovo

Fojničanka Ervina Buljina otvorila frizerski salon: Vrhunska usluga za sve

Fojničanka Ervina Buljina donosi novu dimenziju frizerske usluge otvaranjem svog elegantnog salona za muškarce i …