fbpx
Petak , 30 Jula 2021
Reumal

Vapaj iz bolnice Travnik zbog rasta novozaraženih

Javna ustanova Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik upozorila je građane SBK da je došlo do eksplozivnog rasta broja COVID-19 oboljelih pacijenata, te je u ovoj bolnici jučer bilo smješteno 119 pacijenata od ukupno 134 postelje kojima raspolaže ova ustanova.

“Pri tome je svaki dan sve veći broj pacijenata koji se upućuju u našu ustanovu na prijem ili preglede te se isti mole na strpljenje kod dolaska i imaju u vidu navedene činjenice.

“Bolnica čini i činit će sve da prevladamo ovu tešku situaciju budući da se uz sve navedeno i sve veći broj naših uposlenika razboljeva, tako da smo u ovom času angažovali dodatne medicinske kadrove kako bi svima pružili potrebnu pomoć”, navode iz Bolnice za plućne bolesti Travnik.

Apeliraju na sve da smanje kretanje na najneophodnije, izbjegavaju veća okupljanja, posjete i da koriste zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru uz obavezne mjere higijene ruku.

“Poštivajući ove mjere pomažete sebi, svojim najbližim i cijelom društvu da prevaziđemo ovu nimalo dobru situaciju trenutno”, dodaju iz bolnice.

Radiosarajevo.ba

Pročitajte i ovo

Detalji filmske potjere: Kedin i Mustafa natočili goriva za 100 KM, pa bježeći autom, sletjeli u mezarje i udarili u nišan

Krenuli su prema Ilidži te smo ih uspjeli stići u Rakovici, ali oni su se …