fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Oglasio se MUP KS: “Snimak je proslijeđen policijskoj upravi Stari Grad koja će analizirati video”

Na društvenim mrežama pojavio se video uznemirujućeg sadržaja, a na kojem se vidi tučnjava između više mladića. Pretučeni mladići su po Sarajevu hodali sa majicama na kojima su četnički simboli.

Navodno, snimak je nastao u blizini Latinske ćuprije (nekadašnjeg Principovog mosta). Sarajlije su četnika natjerali da skine majicu koja veliča organizaciju “Crna ruka” i četničkog vojvodu Vojislava Tankosića.

Snimak je navodno nastao u blizini Latinske ćuprije (bivši Principov most), mada neki korisnici društvenih mreža kažu da je riječ o starom snimku koji nije ni snimljen u Sarajevu. Snimak su u komentarima pratile i fotografije Srbijanaca koji su se slikali na toj lokaciji, međutim te su fotografije nastale još 2014. godine.

A, na snimku koji kruži se vidi više mladića koji tuku jednu osobu, koja nosi majicu s obilježljima organizacije “Crna ruka” i koja veliča četničkog vojvodu Vojislava Tankosića. U jednom trenutku prilazi još jedna osoba za koju se vidi da je pretučena i kojoj se upućuju prijetnje.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je tim povodom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Glasnogovornica Mersiha Novalić je izjavila kako nije prijavljeno remećenje javnog reda i mira, te nisu prijavljene povrede na ovoj lokaciji.

Ipak, snimak je proslijeđen Policijskoj upravi Stari Grad, koja će analizirati video i pronaći odgovorne, ako je zaista nastao u Sarajevu.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …