fbpx
Utorak , 18 Juna 2024

FOTO: Održana jubilarna 10. Fojnička Traktorijada

Jučer se na platou Vladića Vrha, održala deseta po redu Fojnička Traktorijada.

Organizator Traktorijade je MZ Ostružnica na čelu sa trojicom ljudi Huseinom Hodžićem, Jasminom Šarcem te Amarom Kurtom.

Od ranih jutarnjih sati, učesnici su se počeli okupljati  u Ostružnici kako bi formirali kolonu za polazak dok je dio ekipe bio Vladića Vrhu gdje je naložena vatra kako bi se počela pripremat jela za učesnike Traktorijade, ali i za sve dobronamjerne ljude koji dođu, a željni su dobrog i lijepog druženja u ugodnoj atmosferi.

Pored toga veliki broj Fojničkog stanovnišva je bio prisutan u Ostružnici gdje je povodom Traktorijade organizovan muzički program i dernek za sve dobre ljude.

Za pripremu jela je bila zadužena sjajna ekipa iz Ostružnice koji su učesnicima pripremili domaći gulaš, roštilj i dva dobra janjca.

U 12 sati, na lokalitet Vladića Vrha su došli traktoristi sa svojim ljubimcima. Kako su nam kazali Husein Hodžić i Jasmin Šarac, Traktorijada nije cilj sama po sebi već i da vlasnici traktora se druže, razmijenu iskustva te da se dogovaraju za neki vid međusobne saradnje.

Iako Traktorijada nosi naziv „fojnička“, uočili smo i traktore koji su došli iz Kiseljaka, Visokog, Busovače i drugih okolnih gradova.

Ove godine u Traktorijadi je učestvovalo četrdesetak traktora što je mnogo veći broj učesnika nego prošle godine.

Svi učesnici Traktorijade i gosti koji je pohode, su mogli uživati u ukusnim i slasnim jelima i piću, te su uživali i u muzici uživo.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Emir Memija imenovan za direktora Podružnice “Elektrodistribucije” Travnik

Prema nezvaničnim informacijama našeg portala Mahalla.ba, Fojničanin Emir Memija, magistar ekonomije, imenovan je za novog …