fbpx
Ponedjeljak , 22 Aprila 2024

Sebija Izetbegović odlazi sa čela KCUS-a?

Direktorica Kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) dr. Sebija Izetbegović nakon godišnjeg odmora, od srijede 4. januara, neće se više vraćati na poziciju, objavio je Interview.ba pozivajući se na nekoliko izvora sa KCUS-a.

“Prema mojim informacijama, ona je posljednjeg radnog dana iznijela svoje stvari iz kabineta”, kazao nam jedan od sugovornika za Interview.ba.

Na ovoj poziciji, kako nalažu pravila, dok je na godišnjem direktoricu prema njenom naređenju mijenja član njenog kabineta, dr. Alen Džubur, šef internističke discipline. Radi se o,  kako dodaju izvori ovog portala, vrlo bliskom suradniku, koji ju je nerijetko podržavao u njenim odlukama.

Inače, kako dodaju, dr. Džubur je ovih dana tokom praznika neprekidno u kabinetu generalne direktorice. Navodno se upoznaje sa finansijama, pravnim odlukama i ostalim poslovima koji ga tek čekaju.

Jedan od sugovornika objašnjava šta se zapravo, prema njegovom mišljenju, dešava.

“Direktorici je jasno da neće više moći biti na ovoj poziciji i sama napušta KCUS, da je ne bi smijenili. Zato se odlučila na godišnji, kako bi na toj poziciji, ostavila svog čovjeka”,  istakao je.

Dodaje da će Izebegović najvjerovatnije podnijeti ostavku. A onda na red stupa Upravni odbor KCUS-a.

Inače, UO KCUS-a, kojeg postavlja Vlada Federacije BiH ima 11 članova – 3 uposlenika KCUS-a, 2 predstavnika Vlade Federacije, te još 6 iz Sarajevskog (2), te po jednog iz Zeničko dobojskog, Srednjebosanskog, BPK i Unsko sanskog kantona.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …