fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Užas u Srbiji: Pijani tinejdžer sa probnom vozačkom dozvolom udario trudnicu, žena izgubila bebu

Marko K. (19) vozač koji se sinoć oko 23 sata u Banatskom Novom Selu sudario sa trudnicom Tijanom I. (24) koja je bila na trotinetu u osmom mjesecu trudnoće, imao je probnu vozačku dozvolu i vozio je automobil sa 0,55 promila alkohola u krvi.

Prema informacijama koje posjeduje Blic, sumnja se da Tijana I. (24) kao vozač električnog trotineta nije postupila po pravilima saobraćaja (pravilo desne strane) i udarila je u lijevi bočni dio putničkog vozila Reno Megan koji je vozio pod utjecajem alkohola sa 0,55 promila i probnom vozačkom dozvolom.

Tijana je je bila u 8 mjesecu trudnoće i prevezena je do Opće bolnice u Pančevu gdje joj se stanje iznenada pogoršalo i oko jedan sat ujutru došlo je do pobačaja, kaže izvor srbijanskog medija.

Na mjesto nesreće odmah su izašli Saobraćajna policija i zamjenik OJT Pančevo. Daljim radom ustanovljeno je da je vozač Mario K. nakon saobraćajne nezgode napustio lice mjesta, ali se ubrzo potom vratio na mjesto nezgode gdje je i zatečen po dolasku patrole.

Dežurni zamjenik OJT u Pančevu je naložio da se putničko vozilo privremeno oduzme radi vještačenja i da se protiv vozača automobila podnese krivična prijava.

 

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti sproveden na saslušanje u OJT u Pančevu. On je prema saznanjima “Blica” priznao da je došlo do nesreće.

 

“Stanje Tijane I. je stabilno, zadržana je u Općoj bolnici zbog mogućnosti nastupanja komplikacija”, dodao je izvor.

 

Pročitajte i ovo

Džemat u Hartfordu: Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca

Ramazan u Americi (5) Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca U Hartfordu, glavnom gradu Connecticuta, nalazi …