fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Predsjednica OIK-a Fojnica Amra Kučuk, dipl.iur.: Sve spremno za sutrašnje izbore u Fojnici

Sutra se u Bosni i Hercegovini održavaju Opšti izbori gdje će građani birati svoje članove Predsjedništva, zastupnike u državnom parlamentu, zastupnike u FBiH, RS te zastupnike u Skupštinama kantona.

Ovo je bila prilika da razgovaramo sa predsjednicom Opštinske izborne komisije Fojnica, dipl. iur. Amrom Kučuk, koja je sa članicama OIK-a Snežanom Rajić i Eminom Čano, danonoćno radila na pripremama za dan izbora.

U razgovoru za naš portal, predsjednica OIK-a nam je kazala, da će ove godine u Fojnici pravo glasa imati 10473 osobe.

One će svoje biračko pravo moći ostvariti na 18 biračkih mjesta, na jednom biračkom mjestu za odsustvo i NNN te će Fojničanima na raspolaganju biti dva mobilna tima.

Imenovani su svi birački odbori koji zajedno sa zamjenskim članovima ukupno broje 190 osoba.

”Sve je spremno, otpremljen je materijal te policija obezbjeđuje materijal na terenu. Zahvaljujem se na saradnji opštinskom načelniku Sabahudinu Klisuri na materijalnoj i tehničkoj podršci, komandiru PS Fojnica Samiru Mašinu na organizaciji obezbjeđenja lokacija biračkih mjesta” – ističe predsjednica OIK- Amra Kučuk.

Amra dodaje i da su dvije novine na ovogodišnjim izborima i to da će biračko mjesto Rizvići biti smješteno u Područnoj školi u Rizvićima te će oba biračka mjesta, Gornja Čaršija 1 i 2, biti smještena na gornjem spratu “1001 noći”. Na ovom biračkom mjestu obezbjeđena je i dodatno biračko mjesto za osobe koje imaju poteškoće u hodanju.

Podsjećamo, na dan izbora biračka mjesta se otvaraju u 7 sati, a zatvaraju se u 19 sati.

Pročitajte i ovo

VAR stiže u Premijer ligu BiH!

VAR videotehnologija (Video Assistant Referee), sistem koji glavnom sudiji tokom utakmice pomaže da riješi dvojbene …