fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Nesreću u kojoj je stradala porodica Krstić su izazvali tajkun i sin drugog tajkuna

Primorac i Doko navodno su se vraćali s krštenja na kojem su zajedno bili, a porodica Krstić se vraćala s izleta.

Tešku saobraćajnu nesreću kod Mostara u kojoj su poginuli Boris (35) i Marijana (34) Krstić te njihov 9-godišnji sin, a teško je stradala i bori se za život njihova 3-godišnja kći, prema dosad objavljenim informacijama izazvalo je utrkivanje dvojice pijanih vozača koji su upravljali BMW-om i Mercedesom.

Jedan od njih, vozač BMW-a X5 Mate Primorac, također je poginuo u nesreći.

Kako je pisao Avaz.ba, sumnja se kako je samu nesreću izazvao upravo Primorac, koji je nepropisno pretjecao na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat, uslijed čega je udario u Mercedes za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L.Š. (22) i na kraju svom silinom u Renault Scenic, u kojem je bila porodica Krstić, a kretao se iz suprotnog smjera.

Prema pisanju Avaza, Primorac i Doko zajedno su bili na krštenju u jednom mostarskom restoranu, iz kojeg su se zaputili prema Čitluku i Međugorju, gdje žive. Dodaju kako se špekulira da je Primorac krenuo pretjecati Doku, no da on to nije dopustio te je uslijedila utrka.

Doko je prošao neozlijeđen, a teške tjelesne ozljede, osim trogodišnje kćeri stradale porodice, zadobile su još tri osobe. Niko od njih nije životno ugrožen.

Hercegovina.info objavio je kako je Doki izmjereno 2.5 promila alkohola u krvi.

Primorac i Doko navodno su se vraćali s krštenja na kojem su zajedno bili, a porodica Krstić se vraćala s izleta.

NESREĆU SKRIVIO LOKALNI TAJKUN U BMW-U X5

Primorac je bio lokalni tajkun iz Čitluka. Bavio se ugostiteljstvom i ugradnjom rashladnih komora.

Ime Mate Primorca na poslovnim se stranicama spominje i uz pizzeriju u Čitluku te se navodi da je Primorac vlasnik. Na web stranici pizzerije inače stoji da je stranica uklonjena zbog nepodmirenih dugovanja, prenosi Index.

Objavljeno je i da je bio vlasnik pansiona. Imao je suprugu i sina.

Objavljena je i posmrtnica Mate Primorca Grgića na kojoj se navodi da će sprovod biti sutra u Čitluku.

Skupa s Primorcem nesreću je izazvao sin jednog od hercegovačkih tajkuna, imao je 2.5 promila alkohola
Mile Doko koji je u nesreći s 2.5 promila bio za upravljačem Mercedesa AMG C63 i koji se izvukao bez ozljeda sin je jednog od hercegovačkih tajkuna.

Prema poslovnim stranicama, Ivan Doko vlasnik je i direktor firme Andrea & Giovanni d.o.o. iz Čitluka koja se bavi trgovinom na veliko. Firma je lani imala 136 miliona kuna prihoda, a slične je prihode imala i 2020. i 2019. Ivan Doko također je vlasnik novoosnovane firme I.M.T. DOKO & Co.

Na društvenim mrežama nakon nesreće pojavio se niz objava u kojima se iznose informacije da je Doko od ranije poznat po brzoj vožnji.

Pročitajte i ovo

Prava ljubav! Priča o Armini i Saudinu, slabovidnoj djevojci i slijepom mladiću iz Kiseljaka

Jedna divna priča o ljubavi, a o ljubavi treba pričati uvijek, našla se u Sarajevu. …