fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Novalić o otpuštanju radnika: Prije bih rekao da je smanjen broj uposlenih!

Taj problem što se tiče broja otpuštenih jopš nije tako velik, ali će biti. Do jučer je otpušteno 3.543, ja bih prije rekao da je smanjen broj uposlenih. To je bilo u martu, taj broj raste od polovine marta. Taj broj nije velik, možemo ga na biroima rada servisirati. kazao je danas Fadil Novalić, premijer FBiH odgovrajući na novinarska pitanja.

 

“Ekonomska pitanja će nakon zdravstvenih biti najvažnija u našim životima. Svi smo se angažovali i paralelno rješavamo i taj problem. Nećemo zarađivati otpuštanjem, ali moramo reći da ćemo učiniti sve da zbrinemo one koji su otpušteni, u smislu zaštite da ne ostanu bez primanja”, kazao je Novalić.

 

Šta će biti sa radnicima koji su otpušteni?

 

“Taj problem što se tiče broja otpuštenih još nije tako velik, ali će biti. Do jučer je otpušteno 3.543, ja bih prije rekao da je smanjen broj uposlenih. To je bilo u martu, taj broj raste od polovine marta. Taj broj nije velik, možemo ga na biroima rada servisirati”.

 

O problemima koji nastaju kaže da će biti raspoređeni prema nivoima vlasti:

“Najmanje će servisirati općine, srednje kantoni a najviše Vlada”.

Istraga u slučajevima “Igman” i žene koja je preminula u Sarajevu.

“To je pitanje za pravosudne organe, mi se ne miješamo u rad, mislimo da njihov rad može doprinijeti u borbi protiv širenja korona virusa”.

Još je kazao da Krizni štab u FBiH nije smijenjen nego preuređen,

“Nije smijenjen, nego je preuređen. Ostali su oni koji moraju biti, ali ostale članove smo zamijenili jer su bili beznačajni jer dolaze iz institucija koje ne

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …