fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Još jedan veliki posao kiseljačke firme “Azekop”: Vanjsko uređenje kompleksa Šumarije Busovača

Novi kompleks Šumarije Busovača koji se gradi od proljeća prošle godine uskoro će biti završen. Ovaj višemilionski i skoro pa dvogodišnji projekat značajna je investicija za Busovaču, posebno za dio Željezničke ulice u Busovači koja je ovih dana osvanula u potpuno novom ruhu.

Sve je počelo u decembru 2020. godine. Tada je u prostorijama Opštine Busovača održan radni sastanak vodstva preduzeća ŠPD Srednjobosanske šume d.o.o. i Opštine Busovača. Sastanku su prisustvovali s jedne strane načelnik Asim Mekić te pomoćnici Tunjo Laštro i Edin Šabanović, a s druge strane generalni direktor ŠPD Srednjobosanske šume d.o.o. Vildan Hajić te izvršni direktori Albert Kokić i Vahidin Lušija, kao i upravnik Šumarije Busovača Dražen Bagarić.

Proteklih nekoliko dana završavaju se radovi na asfaltiranju kruga oko zgrade Šumarije Busovača, ali i Željezničke ulice koja vodi do novoizgrađenog kompleksa.

Radove na vanjskom uređenju na objektu upravne zgrade izvodi kiseljačka firma “Azekop” doo Kiseljak koji su izvršili asfaltiranje gotovo 8000 metara kvadratnih sa pristupnom saobraćajnicom.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …