fbpx
Utorak , 18 Juna 2024

Fotografija iz Bugojna rastužila BiH: Zagrljaji i suze na ispraćaju oca u Njemačku

Bugojanaca Tahir Ugarak jučer se na autobusnoj stanici Bugojno pozdravio i izljubio sa djecom i suprugom te se, poput hiljada građane Bosne i Hercegovine, trbuhom za krugom uputio u Njemačku.

Portal Bugojno Danas objavio je fotografiju Ugarkovog emotivnog rastanka sa sinovima, koja je mnoge rastužila, ali i potaknula rasprave o odgovornosti države i vlasti zbog činjenice da mladi građani naše zemlje, oni najproduktivniji, oni u najboljim godinama, odlaze iz zemlje u potrazi za boljim životom.

“Naš sugrađanin Tahir Ugarak se upravo pozdravio sa djecom i ženom. Nažalost i njega su ovaj grad i država otjerali za Njemačku da obezbijedi egzistenciju svojoj porodici. Jako tužna slika. Sretno!”, prenio je bugojanski portal na svome Facebooku profilu.

Fotografiju je ranije prenio i sam Ugarak, dodajući kako “slika sve govori”.

Dio posjetitelja lokalnog portala je poželio sreću Ugarku, pozdravljajući njegovu odluku da “bježi odavde”, dok su neki poručili kako ne trebaju biti tužni jer će Tahir uskoro stvoriti uvjete da sa sobom, u bolji život, povede i suprugu i djecu.

Mnogi je onih koji su naveli da su njihovi supružnici ili članovi porodice već otišli u Njemačku, Sloveniju, Austriju i druge zemlje, a javio se i dio Bugojanaca koji su već odavno “preko grane”.

Vele, težak je početak, ali naši ljudi se uglavnom dobro snalaze u uređenim sistemima.

Radiosarajevo.ba

Pročitajte i ovo

Divna priča iz BiH: Mještani efendiji poklonili automobil za Bajram

Nezapamćen Bajram u Željeznom polju: Zuhdija ef. Ridžal dobio automobil na poklon kao mali znak …