fbpx
Srijeda , 29 Maja 2024

“Nezavisna analitičarka” Ivana Marić v.d. predsjednica NO “Kamernog teatra”

Ivana Marić oglasila se nakon informacije da je imenovana za predsjednicu Nadzornog odbora Kamenog teatra Sarajevo. Kazala je da je na tu poziciju nisu kandidovale stranke četvorke već nezavisni zastupnik u Skupštini KS Damir Marjanović.

“Damir je moj dugogodišnji prijatelj koji mi je ovo ponudio znajući koliki sam zaljubljenik i promotor pozorišta, a posebno Kamernog teatra. Dakle, ne radi se ni o kakvoj utješnoj nagradi niti o mom ‘uhljebljavanju’, jer meni ne treba ni jedno ni drugo”, navela je Marić.Dodala je da je iskustvo s kandidaturom za dogradonačelnicu Sarajeva i sve što se dešavalo oko toga, za nju bilo neprocjenjivo, a da je na kraju sve ispalo baš onako kako treba.

“Pored toga, ja imam posao od kojeg kako lijepo živim pa sam stoga Damiru odmah rekla da ću honorar koji budem dobijala za tu poziciju uplaćivati u humanitarne svrhe. Prvi honorar ću odmah uplatiti za tri sestre iz Bihaća, koje su žrtve nasilja u porodici i kojima će taj novac mnogo više značiti”, napisala je na Facebooku.

Funkciju predsjednice NO Kamernog teatra je bez razmišljanja prihvatila te će joj, kako je rekla, biti čast i zadovoljstvo da da mali doprinos daljnjim uspjesima Kamernog teatra.

“Radujem se saradnji s ostalim članovima uprave i uposlenicima, a posebno s glumačkim velikanom, Emirom Hadžihafizbegovićem, direktorom Kamernog teatra. On mi je na imenovanju čestitao šaljivom porukom: ‘Iznad Tešnja zora sviće, dobrodošla predsjednice’. Sretna sam što je Vlada Kantona Sarajevo mojim imenovanjem potvrdila da u Sarajevu ima dovoljno ljudi koji ne nasjedaju na SDA spinove i koji se ne povlače pred njihovim napadima i prijetnjama”, istaknula je Marić.

Pročitajte i ovo

Živopisni prizori sa fojničke pijace: Tradicija, boje i mirisi Bosne

Živopisni prizori sa fojničke pijace: Tradicija, boje i mirisi Bosne U srcu Bosne i Hercegovine, …