fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Skandalozni govor Dritana Abazovića u Potočarima: Genocid nije počinjen nad Bošnjacima, već nad ljudima

Premijer Crne Gore Dritan Abazović obratio se danas na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici. Prvo je nepristojno rekao kako je današnji dan simbolično obilježavanje “koliko smo loši bili”.

“Tog 11. jula 1995. godine je ubijeno čovječanstvo ali je Bosna nastavila da živi. Današnje simbolično obilježavanje je samo sjećanje koliko smo loši bili tada. Ne samo oni koji su živjeli ovdje, u okolini već i za one za koje se mislilo da su došli da pomogu. Danas 27. godina nakon toga na Balkanu i dalje živi duh mržnje, duh razdora, duh podjela koji se, na svu sreću, ne manifestuje ratnim dešavanjima, ali se manifestuje politikama govora mržnje ili negacijom mržnje”, poručio je Abazović.

Nakon izjednačavanja svih u krivici, Abazović je još rekao da genocid nije počinjen nad Bošnjacima i da ga nisu počinile vojske nego politike.

“Mi prošlost ne možemo da promjenimo, možemo budućnost i na nama je da izaberemo da li da živimo u balkanskoj međi ili pogledamo istini u oči, pružimo poršku porodici žrtava i da nas ovi nišani podsjete na genocid nad nevinim žrtvama, ne nad Bošnjacima već nad ljudima. Nisu ga počinile vojske nego politike – politike zla, smrti i prevara. Zato treba da mijenjamo stvarnost, pogledamo jedni druge u oči”, rekao je Abazović.

Pročitajte i ovo

Učenici OŠ “Muhsin Rizvić” uživali u izletu u Sportskom rekreativnom centru Ajdinovići

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice imali su nezaboravan dan na godišnjem …