fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Sejo ‘začepio usta’ mnogima: Daj konobaru dvije hiljade platu, nek ima bakšiša još dvije, pa neće nigdje ići

Globalna kriza uzrokovana ratnim sukobom u Ukrajini, koji u mnogome svakodnevno utiče na divljanje cijena u našoj zemlji, ne brine previše stanovnike Sarajeva.

Ako u večernjim satima prošetate ulicama glavnog grada, nemoguće je da ne primjetite prepune ugositeljske objekte i restorane. Najave protesta zbog divljanja cijena, ostaju izgleda samo prazno slovo na papiru, jer prema prikazanom, u Sarajevu se nikada nije živjelo bolje.

Ovu priču za Source potvrdio je i poznati sarajevski ugostitelj, Sejo Brajlović.

  • Nikada bolje nisam radio. Drugi ugostitelji se žale, kao nema konobara. Plati ga , daj mu dvije hiljade maraka platu i nek ima bakšiša dvije, to su četiri hiljade maraka i još ga svaku noć žena čeka kući. Da ode u Njemačku neće imati tolike pare, a drugi će mu ovdje ženu ‘maznut’ – govori kroz smijeh Brajlović i dodaje da vlasnici nemaju naviku da nagrade svoje uposlenike.
  • Nagradi ga i radit će ti cijeli dan, jer mora biti čovjek biti zadovoljan.

Smatra da ugostitelji nikada nisu bolje poslovali.

  • Ja kucam milion mjesečno, nema ništa skriveno. Kažu mi stranci da većina u moj restoran dolaze upravo zbog mene i usluge koju nudimo. Radimo i dan i noć, i to se na kraju mora isplatiti – govori Brajlović.

Ističe da nikada nije imao problema u potrazi za radnom snagom, pogotovo danas, kada veliki broj radnika u ugostiteljstvu odlazi u Hrvatsku tokom ljetne sezone.

  • Moji radnici su nagrađeni uvijek bili, imaju najveće plate u državi, od konobara do higijeničarki. Pojedinci odlaze u Hrvatsku, ali sezona traje 3, 4 mjeseca, šta nakon toga?! Bolje je ostati u BiH i pronaći dobrog gazdu kod kojeg će se zaposliti. Imaš ti konobara levata, treba znati poslužiti gosta, koji će kasnije znati nagraditi njegov trud. Sve igra ulogu u ovom poslu – rekao je je Brajlović za Source.

Pročitajte i ovo

Elvir Karalić: Za 24 sata znamo skupiti 100.000 KM, a zamislite kada vam penzioner traži 15 KM da plati struju

Osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić gostovao je u Klix Studiju gdje je, između ostalog, govorio …