fbpx
Srijeda , 1 Decembra 2021
Reumal

Fadil Novalić postavio bh. zastavu na Maglić i poručio: Volim ovu zemlju! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina danas slavi Dan državnosti, koji se obilježava svakog 25. novembra.

Na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih.

Građanima BiH danas su mnogi uputili čestitke. Od američkog predsjednika Joea Bidena do britanske kraljice Elizabete.

Na vrlo poseban način, čestitku za Dan državnosti uputio je i federalni premijer Fadil Novalić.

Ljepote Maglića nikada nije dosta. Planina sa najvišim vrhom, kapa Bosne i Hercegovine. Tu sam danas postavio zastavu jer zaslužuje da se vijori na svakom pedlju jedine nam Domovine”, napisao je na društvenim mrežama, pa dodao:

“Volim ovu zemlju. Ne dam domovinu. Svima onima koji Bosnu u srcu nose i koji je doživljavaju svojom zemljom želim sretan 25. Novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine.”

Inače, Maglić je dinarska planina na granici Bosne i Hercegovine i Crne Gore oko 20 km jugozapadno od Foče. Maglić je planina sa najvišim vrhom u BiH.

Pogledajte i video:

 

Pročitajte i ovo

Dobio posao “u struci”: Vehbija za 1.340 KM kupio svjedočanstva za četiri razreda srednje škole, tužilaštvo podiglo optužnicu

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 05.11.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Alihodžić Vehbije zbog počinjenog krivičnog …