fbpx
Subota , 13 Aprila 2024

Lana Pudar osvojila zlato na Mediteranskim igrama u disciplini 200 metara delfin

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) osvojila je zlatnu medalju u finalu Mediteranskih igara u Alžiru u disciplini 200 metara delfin.

Pudar je utrku okončala s vremenom 2:09.18. što je za 14 stotinki bilo bolje od drugoplasirane Cunhe Martins iz Portugala, a trećeplasirana Merve Tuncel iz Turske zaostala je ogromnih 3.41 sekundu.

Ovo je prva zlatna medalja za BiH na ovim mediteranskim igrama nakon što smo prethodno osvojili šest bronzanih medalja – tri u karateu i tri u judou.

Naša plivačica će na Mediteranskim igrama u Alžiru nastupati još u disciplinama 50 i 100 metara delfin.

Rezultat finalne utrke (Foto: Screenshot)
Rezultat finalne utrke (Foto: Screenshot)

Odmah nakon posljednje utrke na Mediteranskim igrama, Lana putuje u Rumuniju, gdje će se u gradu Bukureštu održati Evropsko juniorsko prvenstvo koje traje od 5. do 10. jula i na kojem naša plivačica svoj prvi nastup ima već 6. jula u kvalifikacijama u disciplini 200 metara delfin.

Na ovom prvenstvu će također nastupiti i u disciplinama 50 i 100 metara delfin.

Podsjetimo, Pudar je prošle godine osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u disciplini 200 metara delfin, dok je na juniorskom Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila zlato na 100 metara delfin te srebra na 200 i 50 metara u istoj disciplini.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio BEGANOVIĆ (OMER) ELVIS iz Kiseljaka u 39. godini života

Na Bolji svijet je preselio BEGANOVIĆ (OMER) ELVIS iz Kiseljaka u 39. godini života. Preselio …