fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

JKP “Šćona” dobila novih 130 hiljada KM za rekonstrukciju fojničkog cjevovoda

Danas je potvrđeno da će JKP Šćona d.o.o. Fojnica za projekat: „Rekonstrukcija dijela magistralnog cjevovoda od izvorišta Bježanija do Račve 1001 noć” od Fonda za zaštitu okoliša dobiti novih 130 hiljada KM.

U razgovoru sa direktorom JKP “Šćona” g. Abasom Nišićem, saznali smo da je ovo nova finansijska injekcija za ovaj projekat kojeg su do sada, također, finansirali JKP “Šćona” i Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.

“Ovaj projekat je dio glavnog projekta rekonstrukcije gradske vodovodne mreže od izvorišta u Bježaniji do ulice Mehmeda Spahe, to jeste do centra grada. Ukupna vrijednost projekta je milion i 800 hiljada KM. Izrada ovoga projekta je urađena 2013. godine i plan rekonstrukcije je vrijedio 50 hiljada KM koji je finansirao, također, Fond za zaštitu okoliša” – kazao nam je direktor Nišić.

Godine 2015. se počelo sa izvođenjem radova i te godine je urađena rekonstrukcija dužine 630 metara od Bježanije do Ribnjaka. Prošle godine je urađeno novih 607 metara od Ribnjaka do Santraća mosta te 375 metara od Ribnjaka prema ulici Muhameda Sudžuke.

Direktor Nišić nam je još i rekao da će nastavak radova zavisiti od dotoka novca i nada se da neće biti većih problema.

Također, za kraj je rekao da je cilj izmjene ovih cijevi njihova dotrajalost, sprječavanje gubitka vode, uredno snabdijevanje te obezbjeđivanje veće količine vode za stanovništvo Fojnice.

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …