fbpx
Subota , 13 Aprila 2024

Stravičan slučaj iz vrtića: Vaspitačica selotejpom lijepila dječaku usta!?

Stravičan slučaj iz jednog vrtića potresa Zagreb.

Kako donosi portal Zagreb.info, zabrinuti roditelji govore da jedna vaspitačica u vrtiću u zagrebačkom kvartu Trnsko navodno djeci lijepila usta selotejpom.

Sada se javila i majka koja tvrdi da postoje za to i dokazi.

Ja sam samoinicijativno prijavila slučaj prosvjetnoj inspekciji koja je donijela zaključak da se to stvarno dogodilo mom četverogodišnjem sinu i još jednom dječaku iz grupe. Takođe, i direktorica me pozvala na razgovor kako je utvrđeno internom inspekcijom da je slučaj istinit. Nakon toga je vaspitačica otišla na bolovanje, a slučaj je prijavljen nadležnim institucijama – ispričala je majka za Zagreb.info.
Kaže da je doznala da je na Savjetu vrtića odlučeno da će se vaspitačica vratiti na posao. Obratila se na više strana u više institucija te kaže da nije dobila jasan odgovor što se događa.

Stvarno se bojim za svoje dijete, ne želim da ta osoba čuva moje dijete – navela je i nastavila da vaspitačica od početka nije pokazivala previše empatije, da se nikad nije smijala.
A onda se druga mama prva požalila prošloga aprila.

Navodno je vezala i ruke drugoj djeci kada su bila neposlušna te je nekim curicama lijepila jastuke oko stomaka, te su tako morale sjediti u kazni. Ali, to ništa nije dokazano, osim ovog mog slučaja oko selotejpa – pričala je mama.
Direktorica Melina Vučak kratko je sve komentarisala:

Vrtić je postupio po svim protokolima, obavijestio sve nadležne institucije, te su utvrđivanje okolnosti u toku i prema svim postupanjima vrtić će pružiti podršku unutar svojih ovlaštenja.
Nije htjela otkriti hoće li se sporna vaspitačica vratiti na posao.

Ranije je Grad Zagreb osudio svaki oblik neprimjerenog postupanja, ali da detalje navedenog slučaja nisu u mogućnosti iznositi budući da su postupanja nadležnih institucija još uvijek u toku.

Ovisno o njihovim rezultatima uslijediće daljnji koraci – zaključili su iz Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo

Sinovi Rame Isaka Arnel i Aldin učestvovali u tučnjavi, mladiću nanijeli teške tjelesne povrede

Sinovi federalnog ministra policije Rame Isaka, Arnel i Aldin, učestvovali su u tučnjavi koja se …