fbpx
Subota , 20 Aprila 2024
created by Polish

Kako decenijama ostati na vrhu: Priča o restoranu “Orijent” u Kiseljaku

Kiseljak kao grad u srcu Bosne uvijek je imao svoja mjesta spajanja, druženja, ašikovanja, ali i poslovnih sastanaka.

Ako spomenemo hranu u Kiseljaku, nezaobilazne su kiseljačke pogačice, ako su mladić i djevojka željeli “da se nađu”, mjesto sastanka je bio “kod Kiseljaka” (za mlađe generacije, “Kiseljak” se nalazi u parku gdje se toči prirodna kisela voda).

Ako ste imali poslovni sastanak, ručak ili večeru sa svojim dragim ili dragom, onda se podrazumijevalo da je to bilo u restoranu “Orijent”.

Tako je i danas…

Restoran “Orijent” u Kiseljaku je pet decenija mjesto susreta, spajanja, početaka novih ljubavi, ali i mjesto vjenčanja gdje su brojni zaljubljeni parovi svoje sudbonosno “DA” zapečatili.

Podsjećanja radi, restoran “Orijent” je otvoren 1981. godine i od tada radi u kontinuitetu osim prinudne pauze tokom ratnih događanja.

Restoran je cijelo vrijeme u vlasništvu jedne porodice, porodice Mehmedović i predstavlja simbol opstojnosti, tradicije i gastronomske raznolikosti.

Poznat je po obilnoj i kvalitetnoj hrani te odličnoj usluzi i ambijentu.

Također, restoran “Orijent” je specifičan i u služenju kafe. U čitavoj Bosni i Hercegovini, kafa se služi sa vodom, a u restoranu “Orijent” uz kafu dobijete i čašu prirodne kiseljačke kisele vode.

Restoran posjeduje ljetnu baštu pored rijeke Kreševčice i bazena te teniski teren. Restoran ima 120 sjedećih mjesta i 2 ljetne bašte sa 50 sjedećih mjesta.

Kao ovakav reprezentativan restoran, u “Orijentu” se organizuju vjenčanja, poslovne večere, ali i zvanični prijemi te druge vrste formalnih i neformalnih duženja i sastanaka.

U nastavku uživajte u fotogaleriji enterijera i eksterijera restorana “Orijent”…



Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …