fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

Uspješno održani 1. “Dani plemenitog Seljaka” na Malak Farmi

Sajam organske i tradicionalne proizvodnje privukao je 32 izlagača i hiljade posjetilaca.

15. i 16.10.2022. godine na Malak Farmi kod Kaknja je održan 1. sajam organske i tradicionalne proizvodnje “Dani plemenitog Seljaka“.

Na sajmu su svoje proizvode izložila 32 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine. Malak Farma je obezbijedila besplatno učešće svim izlagačima, a za sajam je ulaz na Farmu bio besplatan za sve posjetioce sajma, uz mnogo dodatnih lijepih sadržaja koji su organizatori i izlagači priredili posjetiocima sajma.

Veliki interes izlagača i posjetilaca

Na jednom mjestu sastali su se poljoprivredni proizvođači, kompanije, seoska gazdinstva, udruženja i fizička lica koja se bave organskom i tradicionalnom proizvodnjom iz Sarajeva, Zenice, Kaknja, Vareša, Milića, Visokog, Kiseljaka, Fojnice, Goražda, Širokog Brijega, Konjica, Velike Kladuše, Viteza, Tuzle, Foče i Željeznog Polja.

Štandovi sa domaćim, tradicionalnim proizvodima koje su pripremale vrijedne ruke širom BiH, bili su ukrašeni svježim povrćem i voćem, prerađevinama od voća i povrća, uljem, medom i proizvodima od meda, prirodnom kozmetikom, čajevima, rukotvorinama i sa još mnogo toga.

Misija razvoja zajednice, oživljavanja sela i promocije organske i tradicionalne proizvodnje.

„Izuzetno smo zadovoljni organizacijom i realizacijom prvih “Dana plemenitog Seljaka“. Svjesni svoje misije da moramo raditi na razvoju zajednice, oživljavanju sela i promovisanju organske i tradicionalne proizvodnje i prerade hrane, te povezivanju ključnih sudionika na tržištu, odlučili smo se na organizaciju ovog sajma.

U strateškoj viziji ovaj sajam ima cilj da postane regionalni sajam, koji će u narednim godinama dovesti što više izlagača i znalaca iz određenih oblasti da pomognu ljudima u procesima proizvodnje organske i tradicionalne hrane kako bi ta, što kvalitetnija hrana, mogla biti ponuđena tržištu Bosne i Hercegovine, ali i šire.“, izjavili su nam organizatori sa Malak Farme.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …