fbpx
Ponedjeljak , 22 Aprila 2024

Milanović: Hrvatski vojnici će ići u BiH, bolje da nam se niko u NATO-u oko toga ne suprotstavlja

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je ponovio da će Hrvatska poslati vojsku u BiH u sklopu misije EUFOR-a.

On je danas rekao da se Hrvatskoj “priječi da budeo prisutna, makar na stožernom nivou u misiji u BiH”.”Hrvatska će kao ravnopravna članica NATO-a ravnopravno učestvovati i u svim pojavnim aktivnostima i djelatnostima tog NATO-a, ali prema vlastitoj volji i prosudbi, bilo to na Bliskom istoku ako tako mi odlučimo, a nećemo, bilo to na Kosovu gdje smo dovoljno dobri da čuvamo 24 sata srednjovjekovne spomenike srpske duhovnosti, vrlo delikatan zadatak koji je Hrvatsku vojsku dopao u podjeli dužnosti”, rekao je predsjednik.

U vezi s misijom u BiH je rekao da će se to promijeniti “i tome se niko u NATO-u neće suprotstaviti”, prenijela je Hina.

“Bolje je da se ne suprotstavljaju jer naše namjere nikad nisu bile gramzive, predatorske, nego obrambene i humane”, naveo je Milanović.

Podsjetimo, iz ureda predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića ranije je saopćeno da je “došlo novo vrijeme u hrvatskoj politici”.

Kako je na službenom Twitter nalogu objavio savjetnik hrvatskog predsjednika Nikola Jelić, ovo se odnosi na mogućnost slanja hrvatskih vojnika u BiH u okviru EUFOR-ove misje Althea.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …