fbpx
Četvrtak , 18 Aprila 2024

Uhapšena žena koja je vozilom udarila dijete u Bratuncu pa pobjegla s mjesta nesreće

Srebrenička policija uhapsila je ženu koja je prije dva dana u Bratuncu automobilom udarila dijete i pobjegla s mjesta događaja.

Iz Policijske uprave Zvornik saopćeno je da su srebrenički policajci 11. juna u 1:55 sati lišili slobode osobu inicijala DŽ. N. iz ove općine koja je 9. juna u saobraćajnoj nesreći udarila maloljetnog pješaka u Bratuncu i pobjegla.

Dječak je teško povrijeđen i bore mu se za život na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli. Kako piše Srpska.info, u kanalu su ga pronašli mještani dok je bio bez svijesti.

S obzirom na to da je pobjegla s mjesta nesreće, policija je za njom tragala dva dana, no ona se predala sinoć i dala iskaz u policiji o nesretnom događaju.

Osumnjičena je za krivična djela “Ugrožavanje javnog saobraćaja” i “Nepružanje pomoći povrijeđenom licu u saobraćajnoj nezgodi”.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, te dostavljanje Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

Pročitajte i ovo

Islamska zajednica otvara prvi tržni centar u BiH, pogledajte kako izgleda

Izgradnja je koštala šest i po miliona KM, prostire se na tri duluma zemljišta i …