fbpx
Petak , 26 Aprila 2024
mirsad2 694x463

BH Pošta i Prevent BH potpisali Ugovor o poslovnoj saradnji

mirsad2 694x463

 mirsad2 694x463

„JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo i Prevent BH d.o.o. prošle sedmice su potpisali Ugovor o poslovnoj saradnji. Na ovaj način dvije domaće kompanije proširuju saradnju u oblasti prijema, prijenosa i uručenja pošiljki brze pošte unutar cijele BiH uključujući i proizvode iz limitirane ponude portfolia Prevent grupacije. Naime, BHPostExpress preuzimaće pošiljke na lokacijama članica Grupacije Prevent BH, te izvršiti prijevoz i uručenje pruzetih pošiljaka na adresu primaoca u Bosni i Hercegovini.
 
„Velika nam je čast što je Prevent BH sa svim članicama Prevent Grupacije izabrao upravo BH Poštu za obavljanje usluga brzog prijenosa pošiljki. BH Pošta će za potrebe Prevent Grupacije vršiti preuzimanje BH PostExpress pošiljki na lokacijama članica Grupacije, zatim će vršiti prijevoz i uručenje pošiljki na adrese primaoca. Lokacije na kojima ćemo preuzimati pošiljke su u Velikoj Kladuši, Bužimu, Ključu, Travniku, Bugojnu, Jelahu, Žepču, Zenici, Visokom, Sarajevu, Goraždu, Srebrenici i Tomsilavgradu. Ukazano povjerenje opravdat ćemo kvalitetom i sigurnom dostavom pošiljki u zadatim rokovima“ – istakao je generalni direktor BH Pošte, Mirsad Mujić.    
 
mirsad 694x463
 
Prevent grupacija jedna je od najvećih privatnih kompanija u BiH i motor razvoja bh.privrede. Kroz svoje poslovanje nastoji doprinijeti razvoju kompletnog društva.
 
„Izuzetno nam je zadovoljstvo proširiti saradnju sa BH Poštom i sinergijiom sa jednom jakom domaćom kompanijom olakšati slanje svakodnevnih pošiljki i našim klijentima i kupcima pružiti brzu i jednostavnu uslugu. Diversifikacijom proizvodnog portfolia Prevent grupacije stvorili su se preduvjeti za širenje poslovanja na području BiH te ćemo kroz ovu saradnju građanima BiH ponuditi mogućnost online kupovine i dostave limitirane  ponude iz portfolia Prevent grupacije“ izjavio je Predsjednik Uprave Prevent BH, Haris Rahman.
 
Podsjećamo, usluga  BH PostExpress – brza dostava pošiljki, građanima i pravnim licima omogućava najkraći rok prijenosa pošiljki u unutrašnjem poštanskom saobraćaju. Pošiljke BH PostExpress usluge prenose se od mjesta prijema do mjesta uručenja u rokovima, u zavisnosti od vrste usluge i uz naknadu, koja je određena Cjenovnikom BH PostExpress.
 
Ugovor između BH Pošte i Preventa BH poslovna je saradnja koja je proistekla iz povjerenja i kvaliteta usluga. Međutim, veliki značaj ove saradnje je i u tome što obe kompanije žele podržati nastojanja domaćih firmi da zavladaju tržištem kako bi korisnici dobili bolju, kvalitetniju i bržu uslugu.
 

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …