fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Fojničanin Filip Bilić: Policajac koji uživa u trčanju maratona

Dok hodate fojničkim ulicama, on patrolira i čuva naš grad, ako ste se zadesili na nekom od takmičenja u trčanju i biciklizmu, on ponosno predstavlja našu Fojnicu.

Naravno, riječ je o Filipu Biliću, pripadniku PS Fojnica i sudioniku mnogobrojnih utrka u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Filipa nije teško prepoznati, visok momak i uvijek je vedrog čela i širokog osmijeha.

Fojničanima je izuzetno drag i u privatnom životu, ali i kada je na dužnosti pa ima i jedna šala među Fojničanima da “kada ti Filip napiše kaznu, ti se njemu moraš izvinjavati jer si svjestan da si baš zglajzao.

Filip je rođen 12. 10. 1992. godine u Fojnici.

Od 19.02.2018 godine je zasnovao radni odnos sa Ministarstvom unutrašnjih poslova SBK, a raspoređen je na službu u Policijskoj stanici Fojnica.

Trčanjem i biciklizmom se bavi čitav život, ali zadnjih šest godina se aktivno posvetio ovom hobiju.

Danas je Filip učestvovao na Termag Challenge Race-u na Jahorini gdje je istrčao 15 kilometara i osvojio sjajno četvrto mjesto, a već večeras učestvuje na utrci u Novom Travniku.

To je bio i inicijalni razlog da razgovaramo sa Filipom, iako smo već odavno željeli da ga predstavimo našim čitaocima.

”Utrke koje trčim su 5K, 10K i 21K, odnosno polumaraton. Imam i jedan istrčan maraton 42,195 metara. Gotovo sve cestovne utrke trčao sam po Bosni, a najdraži polumaraton mi je u Tuzli jer sam osvojio 3. mjesto. Imam par istrčanih polumaratona u Hrvatskoj i Srbiji, a volio bi nastupiti u budućnosti u nekoj stranoj zemlji na polumaratonu” – kaže nam Filip.

Nedavno je Filip i na more išao sa biciklom i u budućnosti planira da obilazi dalje destinacije sa ovim prijevoznim sredstvom.

Svoju ljudskost, kao što smo kazali, Filip pokazuje svakodnevno, ali posebno želimo istaknuti da Filip je dobrovoljni davalac krvi te da je dosada više puta darovao ovu dragocjenu tečnost.

Našem Filipu želimo uspjeh u budućnosti, kako na privatnom , tako i na poslovnom planu, i da, ako Bog da, sljedeći put ga objavimo u rubrici u kojoj objavljujemo vjenčanja naših Fojničana. 😃

U nastavku pogledajte fotografije s nekih od utrka na kojima je Filip učestvovao.

mahalla.ba

Pročitajte i ovo

Fojničanka Ervina Buljina otvorila frizerski salon: Vrhunska usluga za sve

Fojničanka Ervina Buljina donosi novu dimenziju frizerske usluge otvaranjem svog elegantnog salona za muškarce i …