fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Završen turnir “Dan državnosti BiH” u Fojnici: Ekipa Veterinarske stanice pobjednik

ZAVRŠENO JE VELIKO FINALE TURNIRA
DAN DRŽAVNOSTI BIH FOJNICA 2019.
Pobjednik je Veterinarska stanica Fojnica
U finalnoj večeri u prepunoj dvorani, utakmicom za treće mjesto krenuo je program završne večeri, gdje su se sastale ekipe MNK Sajmir Tihovići –Vogošća i NK Kralupi Visoko. Duel ekipa koje smo prije početka Turnira očekivali u velikom finalu (ili bar jednu od njih). Međutim u polufinalnim utakmicama obje ekipe su nastupile bez ključnih igrača, a pogotovo NK Kralupi i to se odrazilo samim tim i na plasman ekipa. Gledali smo fantastičnu utakmicu sa 9. golova,gdje su gledaoci uživali u majstorija aktera večerašnjeg susreta, a ekipa NK Kralupa zasluženo je slavila.
U utakmici za prvo mjesto sastale su se ekipa Caffe Era/Autootpad Šiljo i Veterinarska stanica Fojnica. Fantastična utakmica
Caffe Era/Autootpad Šiljo važio je za ,,Favorita” finalne utakmice, međutim tako nije mislila ekipa Veterinarske stanice Fojnica, velikog iznenađenja Turnira, ali samo za one koji nisu bili u dvorani od početka do kraja.
Veterinari Željka Oroza su od prvog sudijskog zvižduka sudaca Keče i Omerbašića krenuli hrabro iskoristivši svoje šanse i na iznenađenje svih u dvorani došli u rezultatsku prednost u prvom poluvremenu od 4:0 predvođeni najboljim igračem Turnira Danijelom Tomićem. Nije bilo slabe karike večeras u ekipi Veterinara počev od golmana Matea Bilića pa do Marina Ivičevića. Ekipa Ere/Šiljo uspjela je smanjiti i vratiti se sa dva gola, međutim Veterinari koriste svoje prilike i zasluženo povećavaju prednost i pobjeđuju. Ekipa Caffe Era/Autootpad Šiljo Marka Lučića večeras nije pružila ono što se od nje očekivalo iako predvođena reprezentativcima BiH, stekli smo dojam da kada je bilo najpotrebnije da su podbacili ili im to odlična ekipa Veterinarske stanice večeras nije dozvolila, a stekao se i dojam da su puno više željeli pobjedu večeras.
Rezultati:
MNK Sajmir Tihovići – NK Kralupi Visoko..3:6 (ut.za 3.mj.)
Caffe Era/Autootpad Šiljo -Veterinarska stanica Fojnica 3:6 (ut.za 1.mj)

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …