fbpx
Petak , 19 Aprila 2024
Fotografija s mezarja u Fojnici

Primjer Fojnica: Od “NiPovskog Denisa” koji uči fatihu do “esdepeovskog Denisa” kojem fatiha nije “IN” i “cool”

Jučer je u Fojnici boravio Denis Bećirević kandidat za člana predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Objavili smo da je u okviru svoje posjete se susreo sa predsjednikom OO SDP Fojnica, OO NiP Fojnica, OO Naša stranka Fojnica te predstavnicima drugih stranaka koje participiraju na fojničkom političkom nebu.

Pisali smo da je g. Bećirević, osim političkih susreta, posjetio i fojnički samostan i muzej te obišao šehidsko mezarje gdje je fojničkim šehidima proučio fatihu.

Fotografija s mezarja u Fojnici

Na facebook stranici fojničkog SDP-a su objavljene fotografije posjete samostanu i mezarju, ali zanimljiva je objava zvanične stranice SDP-a BiH o posjeti g. Bećirevića Fojnici.

Zvanična objava SDP BiH

U objavi je napisano sljedeće:

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH jučer je bio u Fojnici.

Dr. Bećirović je posjetio Franjevački samostan Duha Svetoga gdje je razgovarao sa gvardijanom samostana fra Mirkom Majdandžićem. U razgovoru sa fra Majdandžićem, dr. Bećirović je zahvalio gvardijanu na njegovom promoviranju tolerancije, zajedničkog života i pomirljivosti. Istaknuo je da Bosni i Hercegovini treba više ljudi poput gvardijana Majdandžića, naglašavajući da naša budućnost nije u mržnji i podjelama, već u zajedničkoj saradnji za opće dobro.

Fra Mirko Majdandžić je dr. Bećiroviću prezentirao bogato kulturno blago samostana i brojne eksponate koji svjedoče o vjekovnoj, integrativnoj kulturnoj i vjerskoj tradiciji ovog kraja i države Bosne i Hercegovine.

Budući da je Franjevački samostan Duha Svetoga nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, dr. Bećirović je potcrtao važnost očuvanja i zaštite kulturne baštine Bosne i Hercegovine, kao trajnog svjedoka zajedništva građana Bosne i Hercegovine svih konfesija i etničkih pripadnosti.

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine je zatim razgovarao sa građanima Fojnice i lokalnim predstavnicima stranaka koje podržavaju kandidaturu, koji su bili i domaćini susreta.”

Dakle, u objavi je kazano da je g. Bećirević posjetio Fojnicu, susreo se sa predstavnicima političkih partija te da je posjetio fojnički samostan i muzej gdje je proveo jedan dio vremena u ugodnom razgovoru sa gvardijanom fra Mirkom Majdandžić.

U objavi SDP BiH nigdje nije objavljeno da je Denis Bećirević posjetio fojničko šehidsko mezarje niti je objavljena fotografija s fojničkog mezarja.

Ovakvo ponašanje se može nazvati licemjernim, populističkim, ali isto tako i autošovinističkim odnosno svim onim imenima kojima opozicija “časti” poziciju.

Ne ulazeći u razloge neobjavljivanja fotografija i bilo kakvog pomena posjete šehidskom mezarju, definitivno je da SDP BiH nema čvrstog principa u djelovanju te da je Denis “razvučen” unutar koalicije koja ga podržava. Od “NiPovskog Denisa” koji uči fatihu do “esdepeovskog Denisa” kojem fatiha nije “IN” i “cool”.

Pročitajte i ovo

Aferim: Donirala bubreg voljenom Adnanu i tako mu spasila život

Život je otvorena prazna knjiga u kojoj vrijeme piše stranice gusto kucanog teksta i svjedoči …