fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Klanjana dženaza tragično stradaloj Elmiri Sefo

Elmira Sefo, djevojka koja je smrtno stradala u zemljotresu koji je u petak navečer pogodio Stolac ispraćena je na vječni počinak.

Veliki broj prijatelja, poznanika i članova porodice prisustvovao je dženazi koja je klanjana danas poslije ikindije-namaza ispred Careve džamije u Stocu.

Ukop se obavio na haremu Poplašići.

Mir i tišina zavladali su ovim gradom, a brojni suze nisu krili. Kako su kazali neki od prisutnih, u Stocu nije osvanuo tužniji dan.

Za Elmiru su svi koji su je poznavali imali samo lijepe riječi.

Bila je magistar Fakulteta zdravstvenih studija-fizioterapeut.

  • Pomagala je svima kojima je pomoć bila potrebna, od komšiluka, džamije, starim osobama. A nikad nije pričala o tome – rekla je jedna od njenih prijateljica.

Iza Elmire je ostala uspomena na njenu dobrotu, dobročinstvo i marljivost po kojima će je pamtiti svi koji su je poznavali.

Dženazi su uz glavnog stolačkog imama, Merseda ef.Šabanovića, prisustvovali glavni imami iz Mostara Trebinja, Ljubuškog,ali i brojni drugi imami iz cijele Hercegovine, ali i mostarski muftija Salem ef. Dedović.

Podsjećamo, snažan zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru pogodio je kasno u petak Bosnu i Hercegovinu, sa epicentrom 16 kilometara od Stoca. U zemljotresu je preminula Elmira Sefo, koja je u teškom stanju dovezena iz Stoca u mostarsku bolnicu. Roditelji djevojke i sestra lakše su povrijeđeni.

Zbog tragične nesreće danas je u Stocu Dan žalosti.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …