fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

Detalji jučerašnje nesreće kod Sarajeva: Sedmero djece povrijeđeno, jedno teže

Prema saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo u saobraćejnoj nesreći koja se jučer dogodila u Hadžićima, povrijeđeno je sedmero djece od kojih jedno teže te jedna odrasla osoba koja je lakše povrijeđena.

Nesreća se desila na kolovozu magistralnog puta M-17, u mjestu Donji Zovik, općina Hadžići.

Tom prilikom došlo je do sudara kombija Ford-Tranzit (J36-O-681) kojim je upravljao E.S. (64) iz Mostara i kombija Opel Vivaro ( M97-K-980) kojim je upravljao vozač Z. B. (61), nastanjen u Sarajevu.

Teške tjelesne povrede zadobio je putnik iz vozila Opel-Vivaro, dijete rođeno 2009.godine u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, nakon čega je upućeno na kućno liječenje.

– Lakše tjelesne povrede su zadobili putnici iz navedenih vozila: dijete, rođeno 2011.godine u Istočnom Novom Sarajevu, mldb. lice, rođeno 2005.godine u SAD-u, mldb. lice, rođeno 2006.godine u Sarajevu, dijete, rođeno 2008.godine u Sarajevu, E.J., rođen 1957.godine u Mostaru, gdje je i nastanjen, mldb. lice, rođeno 2008.godine u Mostaru i mldb. lice, rođeno 2004.godine u Sarajevu, a ljekarska pomoć im je ukazana u UKC u Sarajevu, a potom su upućeni na kućno liječenje- navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …