Manekenka Ana Marija Jurišić za "Avaz": Ljubomora mi je odvratna

Jedna od najljepših bosanskohercegovačkih manekenki Ana Marija Jurišić trenutno se odmara od poslovnih obaveza, kojih je prethodnih godina bilo pregršt.

Ljepotica iz Kiseljaka, koja živi na relaciji Sarajevo – Pula, kako ističe, najradije provodi vrijeme sa sinom što je naročito ispunjava i čini sretnom.

Restrikcije putovanja

– Pandemija je mnogo utjecala na moj posao kao i na sve druge poslove. Modeling zahtijeva dosta putovanja, a sve restrikcije putovanja znatno otežavaju sve – kaže Jurišić za „Avaz“.

Majka ste i manekenka, koliko je teško sve stići?

– Nije mi teško, imam divne roditelje koji mi uvijek izađu u susret tako da znam kada putujem da je moj sin u sigurnim rukama.

Živimo u vremenu kada je veoma zahtjevno odgajati djecu. S kojim se Vi izazovima susrećete?

– Ono predivno djetinjstvo koje sam ja imala je nepoznato današnjim generacijama, sve se svidi na telefone i tablete. Moj petogodišnji sin koristi telefon kao odrasla osoba što me iskreno jako zabrinjava. Nema više igranja vani kao nekad. Djeca su se povukla u kuće. Strašno.

Trenutno živite u Istri, koliko Vam prija život na moru?

– Istra je samo privremeno riješene dok pandemija ne prođe. Ja volim Sarajevo i tu osjećam da je moj dom.

Super tim

Postoji li pjevač u čijem spotu bi se pojavili i bez honorara ?

– Nisam razmišljala u čijem spotu bih voljela učestvovati, možda bi to bio Enrike Iglesijas (Enrique Iglesias).

Na koju kampanju ste naročito ponosni?

– Kampanja „Lutrije BiH“ mi je ostala u lijepom sjećanju, jer sam radila s našim ljudima, bili smo super tim, a ona je nekako bila i odskočna daska mojoj karijeri.

Kako provodite slobodne trenutke?

– Slobodno vrijeme provodim čitajući knjige, ali u posljednje vrijeme sam se zarazila Netflixom tako da sam za vrijeme pandemije pregledala sve moguće serije.

Koliko su Vam važna prijateljstva?

– Prijateljstva su jako važna, ali ja osobno sam imala i dosta ružnog iskustva. Teško je pronaći prave prijatelje. Ja ih imam par i jako su mi važni.

Je li Vas ljepota koštala u životu?

– Ljepota donosi podjednako loše i dobre stvari, a na nama je koje ćemo prihvatiti, a koje odbiti.

Ljubomora mi je odvratna

Mnoge manekenke se žale na ljubomoru, kako se vi nosite s istom?

– Da, suosjećam s ostalima. Ljubomora je dosegla razinu gdje je sve postalo meni lično odvratno. Smatram da bi nam odnosi bili mnogo bolji kad bi svi lično radili na sebi i pokušali iskontrolirati ljubomoru.