fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

U Srednjobosanskom kantonu u 32 kontrole izrečene kazne od skoro 65 hiljada KM!

Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Novi Travnik je 21. decembra izvršio 32 djelimične inspekcijske kontrole tzv. akcije na području Srednjobosanskog kantona, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, priređivanja igara na sreću i ostale uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene na području općina: Novi Travnik, Travnik, Vitez, Kiseljak, Bugojno i Donji Vakuf, a cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su pet neprijavljenih radnika, tri obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj, 16 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja i dva obveznika koji nisu imali odobrenje za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja doneseno je osam rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i izdat 31 prekršajni nalog s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 64.300 KM, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa. Preselila je na Ahiret, …