fbpx
Petak , 23 Februara 2024

Srednjoškolac pred razredom izrecitovao pjesmu Bube, Jale i Cobyja, evo kakve su reakcije

Koliko su pjesme Balkanskih repera popularne među današnjom omladinom, a naročito među srednjoškolcima, dokazao je mladić koji je pred razredom izrecitovao jednan takav hit te za isti dobio gromoglasan aplauz.

Pjesma repera Bube Corellija, Jale Brata i Cobyja “Ona'e” koja na YouTubeu broji preko 116 miliona pregleda, dobila je sasvim novu verziju.

Jedan srednjoškolac izrecitovao ju je pred razredom, pa i nastavnicom, koja ga je prije samog početka pitala kako se pjesma zove.

“Ona je ubila moje sve, moje srce, moju dušu, ona ubila je”, dio je riječi pjesme.

Nakon recitacije dobio je glasni aplauz, a potom u komentarima i brojne reakcije svojih vršnjaka.

“Ivo Andrić who”, “Pjesnik godine”, “Prirodni talenat”, “Hoću u srednju”, “Kad pogledam ovako nije loš tekst”, “Kralj”, “Najjači video”, “Legenda”, pisali su.

Neko je pitao i koju je ocjenu učenik dobio.

“5”, neko se našalio u komentaru.

Da se izvedba svidjela i njenim originalnim izvođačima, potvrdili su tako što su na svojim društvenim mrežama podijelili video.

Nije nepoznato kako su brojne pjesme na engleskom postale hitovi iako ne znamo o čemu je riječ u samom tekstu. No, kada su se takve pjesme pojavile i kod nas, mišljenja su postala podijeljena.

Neki su mišljenja da ovakvu vrstu muzike ne slušaju zbog “besmislenog” ili vulgarnog teksta, dok drugi tvrde kako im tekst nije toliko važan, koliko to jesu sami ritam i muzika.

Ipak, ono što je sigurno je da se hitovi današnjih Balkanaca slušaju više no ikad. Iako su oni stariji zgroženi izborom današnje omladine, čini se da oni za to još uvijek ne mare. No, pripisat ćemo to njihovim godinama.

Pročitajte i ovo

FIFA donijela odluku: Denis Huseinbašić može igrati za Bosnu i Hercegovinu!

Zvanična potvrda da veznjak Denis Huseinbašić (22) može nastupiti za nacionalni tim Bosne i Hercegovine …