fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Nakon prvog snijega, izmjereno -5 stepeni u BiH

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -5; Sokolac 2; Ivan Sedlo 3; Bugojno, Drvar 4; Gradačac 5; Banja Luka, Bijeljina, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla, Zenica 6; Bihać, Doboj 7; Trebinje 10; Široki Brijeg 11; Mostar 12; Stolac 13; Neum 14; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 948 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz postepeno naoblačenje u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 21 °C.

U Sarajevu umjereno oblačno. Dnevna temperatura oko 13 °C.

BIOPROGNOZA – Ugodnije u odnosu na drugi dan vikenda. Djelimično stabilnije vrijeme povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Obzirom da će biti osjetno hladnije, naročito u jutarnjim satima, neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Sa noćnim satima, usljed blizine promjene, moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, nesanice.

U utorak 17.10.2023., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne djelimično razvedravanje. Prije podne slaba kiša je moguća na istoku i jugoistoku Hercegovini. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 18 °C.

U srijedu 18.10.2023., jutro sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Tokom dana naoblačenje sa zapada. U kasnim večernjim satima slaba kiša je moguća u Krajini. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeveni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 21 °C.

U četvrtak 19.10.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru Hercegovine, centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, a dnevna od 18 do 24 °C.

U petak 20.10.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. U noći sa petka na subotu kiša u većini područja. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, a dnevna od 22 do 28 °C.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …