fbpx
Ponedjeljak , 11 Decembra 2023
7ced67c0d648122bcae10129de981341 XL

Fojnica: Povodom Dana opštine Fojnica odigrani turniri u tavli i šahu

7ced67c0d648122bcae10129de981341 XL

 7ced67c0d648122bcae10129de981341 XL

TTavla klub ‘Dževad Salčinović- Šajna’ je organizovao turnir u povodu Dana općine Fojnica. Turnir je otvorio i goste pozdravio načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura.

 ‘Kao prvo organizatoru želim čestitati i zahvaliti se što je ovaj događaj upriličio u povodu rođendana našeg grada. Gostima želim da se lijepo i ugodno osjećaju u Fojnici a svim igračima puno sreće i neka najbolji pobjedi’ poručio je načelnik Klisura.

 Haris Balić, predsjednik Tavla kluba ‘Dževad Salčinović- Šajna’- ‘Sa nama je danas oko 120 igrača ove drevne igre koji nam dolaze iz Brčkog, Donjeg Vakufa, Mostara, Stoca, Sarajeva i drugih gradova.’

 Prvo mjesto na tavla turniru pripalo Marinu Mariću klub ‘Zrinjski’ Mostar. Drugi je bio Osman Kraljo klub ‘Šajna’ Fojnica a treći Farid Husić Brezovo polje .

 Ovaj turnir je organizovan uz pomoć općine Fojnica a pod okriljem Tavla Saveza Bosne i Hercegovine.

3abb66d58aa91d2b7b16f08ee38a95c0 XL

Također, u povodu Dana općine Fojnica danas je u hotelu Reumal održan turnir u šahu. Ovo je tradicionalni, sedmi po redu turnir u šahu koji nosi naziv ‘Remzija Softić’.

 Turnir ‘Remzija Softić’ nosi naziv po našem istaknutom šahisti koji je bio dobar šahista, dobar drug i dobar sugrađanin i sretni smo što smo u prilici organizovati ovaj turnir u povodu rođendana našeg grada’ rekao je Andrija Lekić predsjednik Šahovskog kluba ‘Remzija Softić’.

 Učešće na turniru je uzelo preko 50 igrača iz svih krajeva BiH ali i igrači iz Hrvatske i Crne Gore.

 Na kraju su pobjednicima dodjeljeni pehari, medalje i novčane nagrade za najboljih sedam igrača.

 Pobjednik tradicionalnog turnira ‘Remzija Softić’ je Muamer Mrndić . Drugo mjesto na turniru je zauzeo Zoran Runić a treći je bio Ismar Bratić.

 Također uručene su nagrade i najmlađem učesniku turnira te posebna nagrada za igrača ženu turnira.

 Pokrovitelj turnira je Općina Fojnica na čelu sa načelnikom Sabahudinom Klisurom koji je svojim prisustvom uveličao ovaj turnir.

 (fojnica.ba)

Pročitajte i ovo

Ako ne bude mujezina u G.azi, ja ću pozivati na molitvu u određeno vrijeme’: Dirljive riječi sveštenika u G.azi

Kršćanski sveštenik obećava muslimanima u Gazi da, ako u Gazi ne bude mujezina koji bi …