fbpx
Subota , 24 Februara 2024

Titulu evropske prvakinje osvojila Elma Škaljić, održano Evropsko prvenstvo u bodybuildingu i fitnessu u Mostaru!

Na Evropskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu, koje je održano u Mostaru, titulu evropske prvakinje u profesionalnoj ligi osvojila je Mostarka Elma Škaljić, dok je kod muškaraca najbolji bio Arek Arni Demidowicz iz Poljske.

Na turnir u sportsko rekreativnom centru “Midhat Hujdur Hujka” pristiglo je više od stotinu takmičara iz regije, ali i iz Rumunije, Mađarske, Poljske, Slovačke, Italije, Moldavije i Izraela.

Od predstavnika naše zemlje zapažene nastupe u različitim kategorijama imali su Arnel Poljskić (prvo mjesto), Igor Koluder (drugo mjesto), Ali Hamza Duraković (drugo mjesto) i Mirnes Kubat (drugo mjesto juniori).

Pored Elme Škaljić, koja je glavni krivac zašto je Mostar dobio domaćinstvo ovog velikog sportskog događaja, zasluge za uspješnu organizaciju pripadaju direktoru takmičenja Amelu Bajgoriću.

Uz IBFF Europskog prvenstva, događaj su podržali Grad Mostar, Sportski savez Grada, te Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, kao i Senad Kevelj, Rašid Hadžović, Salem Marić, Edin Mušić, Šerif Špago…

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio SAFET (Muharem) MUJČIĆ iz Vukeljića

Na Bolji svijet je preselio SAFET (Muharem) MUJČIĆ iz Vukeljića u 63. godini života. Dženaza …